Program

Műsorváltozás | Ávéd János Quintet

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Ávéd János - szaxofon
  • Fenyvesi Márton - gitár, elektronika
  • Fassang László - Hammond orgona, zongora
  • Horváth Balázs - nagybőgő
  • Sárvári Kovács Zsolt - dob

Kedves Vendégeink!
Szeptember 5-én a Balance lemezbemutató koncertje helyett az Ávéd János Quintet hallható az Opus Jazz Club színpadán. A korábban megváltott jegyek automatikusan érvényesek. Megértésüket köszönjük!
BMC – Opus Jazz Club


„Hírül kaptuk, hogy van zene. Mindnyájunk számára.
Kegyelem, hogy képessé lettünk arra, hogy zenészként formáljuk azt. Csoda, hogy időről-időre, a Föld minden táján teljesen másmilyenre gyúrjuk az ‘ugyanazt’. Ajándék, hogy a bennünket körülvevő gazdag zenei környezetből és saját gyökereinkből egyszerre táplálkozhatunk.
Zenészként gyakran elhisszük magunkról, hogy képesek vagyunk az emberi intellektus és szakmai készségek által a zene folyamatainak alakítására, de el kell fogadnunk, hogy igazán sosem leszünk képesek uralkodni rajtuk. Az akarat első szikrájának hatására ugyanis a zene ereje rögtön elillan, puszta levegőrezgéssé, mesterkélt manipulációvá üresedik. A sallangoktól mentes, őszintén izzó zenei pillanat örök emlékké kövül az emlékezetben.
Ezeket a pillanatokat keressük.” Ávéd János

A zenekar jelenlegi formájában 2013-ban jött létre. A számtalan hazai formációban közreműködő Ávéd János, Horváth Balázs és Sárvári Kovács Zsolt a jazz irányából, az itthoni orgona-élet meghatározó alakja, a Liszt- és Gramofon-díjas Fassang László pedig a klasszikus zenei hagyományok felől közelít egy közös, stílusfüggetlen zenei nyelv megvalósításához. Műsorukban jól megfér egymás mellett Messiaen, Bartók, vagy Bach zenéje, jazz sztenderdek, szabad improvizációk illetve saját kompozíciók, de ezekben szándékosan nem gyömöszölik egymásba a különböző műfajokat, inkább lecsupaszított zenei elemekből kísérelnek meg új hangzást építeni. A kavertett 2016-ban a Hunnia Records gondozásában megjelent Have News című lemeze ötcsillagos kritkát kapott a Gramofon Klasszikus és Jazz magazinban, s másutt is igen kedvező fogadtatásban részesült.

janosaved.com 
fassang.hu 
sarvarikov.com 

Jegyek 1500 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon,
valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon
+36 1 216 7894

℗ BMC

2020 szeptember 05 szombat