Program

ELMARAD | Binder Quartet: Csend a hegyeken túl – lemezbemutató koncert

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Binder Károly - zongora
  • Borbély Mihály - szaxofon
  • Horváth Balázs - nagybőgő
  • Hidász Tamás - dob

Kedves Vendégeink!
Sajnálattal értesítjük Önöket, hogy a Binder Quartet koncertje váratlan betegség miatt elmarad. A Quartet koncertjének pótlásáról 2024 januárjában gondoskodunk.Az előadás helyett Ács Dominika és Oláh Krisztián duója lép fel szombat este az Opus Jazz Clubban.
A Binder Quartet koncertjére online megvásárolt belépőjegyek árát az InterTicket Kft. automatikusan visszatéríti, a személyesen vásárolt jegyeket a BMC jegypénztárában válthatják vissza.
Megértésüket és együttműködésüket köszönjük:
Budapest Music Center


A hetvenes évek végén, nyolcvanas évek elején működő legendás Binder Quartet (Binder Károly, Dresch Mihály, Benkő Róbert, Baló István) az akkori magyar jazz egyik legeredetibb és meghatározó formációja volt. Binder Károly a zenekar felbomlása után zeneszerzőként és előadóművészként is jelentős sikereket ért el: elnyerte a Kaliszi Nemzetközi Zongoraverseny első díját, az Erkel Ferenc-díjat, az 1991-es Év Jazz Lemeze elismerést, a legjobb szólistának járó eMeRTon Díjat, a Magyar Rádió Jazz Versenyének első díját és az Artisjus-életműdíjat. Nem kevesebb, mint negyvenkilenc szerzői lemez után ismét zenekart alapított. Állandó partnerével, Borbély Mihállyal több lemezt is készített, majd Hidász Tamás dobossal és Fonay Tibor basszusgitáros-nagybőgőssel kezdtek el együtt dolgozni. A Retropolis II, az Összegyűrt kottafejek, az Old Dreams New Dimensions és a Nevergreens után ötödik albumukat jelentetik meg idén; a Csend a hegyeken túl című lemezt ezen a koncerten mutatják be élőben.

Sajnálattal értesítjük Önöket, hogy a Binder Quartet koncertje váratlan betegség miatt elmarad. A koncert helyett szombat este az Opus Jazz Clubban Ács Dominika és Oláh Krisztián duója lép fel.
A Binder Quartet koncertjére online megvásárolt belépőjegyek árát az InterTicket Kft. automatikusan visszatéríti, a személyesen vásárolt jegyeket a BMC jegypénztárában válthatják vissza.

Galéria
2Kép
2023 október 07 szombat