Program

Borbély-Dresch Quartet: Körbe-körbe

LEMEZBEMUTATÓ
20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Borbély Mihály - szaxofon, tárogató, basszusklarinét, furulya
  • Dresch Mihály - szaxofon, fuhun
  • Horváth Balázs - nagybőgő
  • G. Szabó Hunor - dob

„A formáció a magyar etno-jazz két legnagyobb formátumú fúvósának, Borbély Mihálynak és Dresch Mihálynak közös zenekara, ahol a két dudás nem csak, hogy jól megfér egymással, de olyan új minőséget hoz létre, melynél a szokásos formulák, műfaji meghatározások érvényüket vesztik. Közös zenei világuk néhol melankolikus, ugyanakkor határtalan zenei íz és érzelmi gazdagság jellemzi, ugyanúgy jelen vannak benne a jazz elemek, mint a Kárpát-medence népzenéjének motívumai.” Végh Dániel, Fidelio 

„Borbély Mihály, Dresch Mihály. A magyar jazz szcéna két meghatározó szereplője. Zenei és emberi kvalitásukat, minőségüket tekintve, példaképek mindannyiunk számára. Nem lehet és nem is szabad őket egy irányzat polcára helyezni, azonban kétségtelenül az etno-jazz területén mozognak legtöbbet, és készítenek világszínvonalú anyagokat. Mindkét zseniális szaxofonosnak több saját is formációja van, de közösen is szívesen dolgoznak. Horváth Balázs bőgőssel és G. Szabó Hunor dobossal, két olyan művésszel, akik szintén a jazz több irányába tekintgetnek nagyszerűen és sikeresen, létrehozták a Borbély-Dresch Quartetet, melynek a Fonó jóvoltából most jelent meg Körbe-körbe - Round and Round című albuma. 
A magyar népzene és a modern mainstream jazz ismét kéz a kézben jár a nagyszerű művészeknek köszönhetően. Csodálatra méltó, milyen eleganciával, könnyedséggel tud hidat építeni Borbély és Dresch hazánk muzsikája  és a hamisítatlan amerikai jazz között. Mindezt úgy, hogy nem sérül egyik stílus aurája sem, hiszen olyan tisztelettel, alázattal, és fantasztikus érzékkel munkálkodnak, amely egyedülálló itthon és külföldön egyaránt!
A Körbe-körbe minden pillanata izgalmas, vérpezsdítő, ugyanakkor szívmelengető. Négy művész őszinte, lélekemelő szavai, mondatai, a zene nyelvén megfogalmazva, amit mindenki kell, hogy értsen, befogadjon, és szeressen!” Gáspár Károly - jazzma.hu

Jegyek 1800 forintos áron kaphatók a helyszínen,
az InterTicket országos Jegypont hálózatában, valamint a jegy.hu oldalon.

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba
váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható.

Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.

Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Telefon
+36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
2Kép
2018 június 01 péntek