Program

Borbély Műhely, vendég: Veininger Kristóf

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Borbély Mihály - szaxofon, fúvós hangszerek
  • Tálas Áron - zongora
  • Horváth Balázs - nagybőgő
  • G. Szabó Hunor - dob
  • vendég:
  • Veininger Kristóf - szaxofon

Galériajegyek kedvezményes áron a helyszínen kaphatók a koncertre abban az esetben is, ha online elővételben már elfogytak a jegyek. Italkínálatunk az alsó szint bárpultjánál érhető el a galérián helyet foglaló vendégeink részére.

A nép- és világzene, a jazz és a kortárs zene területén egyaránt otthonosan mozgó, idehaza és külföldön is rendkívül népszerű fúvósunk, Borbély Mihály előadóművészként és zeneszerzőként is a magyar jazz egyik meghatározó alakja. Darabjaiban markánsan jelen van a Kárpát-medence és a Balkán népzenei öröksége, organikusan ötvözve a jazz különféle irányzataiból vagy éppen a huszadik századi klasszikusok zenéjéből táplálkozó elemekkel. Játékában az izgalmas dallamfordulatok hol finoman áttetsző, hol erőteljes ritmusokkal társulnak, a lírai megszólalások pedig energikus gesztusokkal lépnek párbeszédre.

A Borbély Műhely jelenlegi felállásának két albuma, Borbély Mihálynak pedig már összesen hat szerzői lemeze jelent meg a BMC Records kiadásában. Ezen a koncerten, ahogy eddig is, Borbély és zenésztársai a kompozíció és improvizáció határait hajlítják egymásba: megírt darabjaikat az improvizáció spontaneitásával, rögtönzéseiket a megkomponált darabok szervezettségével adják elő, miközben számos zenei színt, karaktert, sőt akár szélsőséget felvillantva elevenítik meg a jól ismert jazz örökzöldek világát. Vendégük a Zeneakadémia végzős hallgatója, Veininger Kristóf lesz.

 

Jegyek 2800 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

2023 június 03 szombat