Program

Dejan Terzic Quartet ft. Ralph Alessi, Florian Weber, Lukas Traxel (DE/US/CH)

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Florian Weber - zongora
  • Ralph Alessi - trombita
  • Lukas Traxel - nagybőgő
  • Dejan Terzic - dob

Az egyéni élmények beláthatatlanul gazdag tárházával érkezik az Opusba Dejan Terzic Quartetjének négy szupervirtuóza. Minden porcikájukkal a zenét szolgálják, és minden zenedarabjuk egy-egy történetet mesél el, a könnyedség és a dráma jófajta keverékével. Bár a zenészek több ezer kilométerre élnek egymástól, kvartettjük nem egyszeri produkció, hanem valódi zenekar. Művészi szándékaik és a zenéléshez fűződő viszonyuk összefonódása olyan találkozóhelyet teremt, ahol az ember korlátlanul élvezheti a teljes szabadságot.

A legtöbb kompozíció kiindulópontja a Steve Reich szellemét idéző minimal music, de az élő improvizációs formák az elhangzó darabokat merőben eltérő irányokba viszik, más és más halmazállapotot és sűrűséget kölcsönözve nekik. A zenészek figyelme mindig a nagy egészre irányul, és mégis minden apró részlet, minden árnyalat intuitív módon, a tökéletességig nyer megfogalmazást.
A derűtől a haragig, a szinte észrevétlenül növekvő fűtől a vulkánkitörés erejéig valamennyi jelenségnek és érzésnek helye van ebben a szerteágazó minimalizmusban. Saját határaihoz érkezett társadalmunkban a kvartett a művészet erejéről tesz bizonyságot: erős és megingathatatlan kifejezésmóddal nyit új távlatokat, minden külső akadálytól függetlenül.

Jegyek 3500 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

2024 március 23 szombat