Program

j(A)zz!│David Helbock Trio (A)

21:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • David Helbock - piano
  • Raphael Preuschl - bass
  • Reinhold Schmölzer - drums

 „... Tökéletes, dallamos játék, az abszurd iránti kifinomult érzékkel párosulva…” írta Chris Pearson (The Times) a többszörös díjnyertes osztrák zongoristáról, David Helbockról. A kis osztrák faluból, Koblachból származó, rangos díjakkal kitüntetett művészt jó néhány alkalommal láthatta már az Opus közönsége különféle felállásokban, minden alkalommal óriási sikert aratva. A világ legnagyobb jazz szólózongora versenyén, a Montreux-i Jazzfesztiválon két díjat és a közönség díját is elnyerő, számtalan lelkes kritikával illetett művész a jazz zenészek azon korosztályához tartozik, akik saját útjukat járják, folyamatosan tágítják a határokat, radikálisan újraértelmezik a régi és az új zenével kapcsolatos felfogásokat, a kompozíció és az improvizáció új összhangját teremtik meg, s komoly kihívások elé állítják a stílussal és személyiséggel kapcsolatos sommás előítéleteket.

Immár negyedik alkalommal lép az Opus színpadára a szokványosnak aligha nevezhető, rengeteg humort is felvonultató David Helbock Trio.  Raphael Preuschl nem nagybőgő, vagy basszusgitár húrjait nyűvi, hanem basszus-ukulelén játszik, Herbert Pirker pedig dinamikus, néha szinte eruptív módon dobol, s míg a lírai futamokban rendkívül érzékeny, a gyors momentumokat hangsúlyos energiával és már-már rockosan kemény játékkal hozza.. „... A David Helbock Trio tele van trükkökkel és poénokkal, s mégsem valami hatásvadász show. Valójában, amikor Helbock elmozdul az elképesztő virtuozitástól a lírai kifejezésmód felé, akkor érezhetjük meg igazán technikájuk és muzikalitásuk valódi mélységeit...”, írta róluk David Washington (InDaily, Ausztrália).

davidhelbock.com 

Jegyek 1800 forintos áron kaphatók a helyszínen,
az InterTicket országos JEGYPONT hálózatában, valamint a jegy.hu oldalon.

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba
váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!

Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.

Az asztalfoglalásokat legkésőbb 21 óráig tudjuk fenntartani!

Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Telefon
+36 1 216 7894

október 18 szerda