Program

TELT HÁZ | Jazzdor Strasbourg-Budapest | Isabel Sörling Solo (SE) | Sylvain Rifflet: Aux anges (FR)

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • ISABEL SÖRLING SOLO
  • Isabel Sörling - ének, billentyűk, gitár
  • SYLVAIN RIFFLET: AUX ANGES
  • Sylvain Rifflet - szaxofon
  • Benjamin Flament - ütőhangszerek
  • Palotai Csaba - gitár
  • Yoann Loustalot - trombita

A kortárs jazz szabad elektronja, a svéd Isabel Sörling a francia közönség körében talált igazi otthonára. Első, folk-pop albuma, a Something Came With The Sun után az énekesnő a jazzvilág olyan távoli pontjait kötötte össze, mint Ibrahim Maalouf, a Cabaret Contemporain, Paul Lay vagy Airelle Besson, és kísérleti projektekben vett részt, miközben az indie-folk és az avantgárd műfajok iránti vonzalma egyre meghatározóbbá vált. Mareld című albuma – amelyet a sajtó egybehangzó lelkesedéssel, a szakma pedig 2021-ben a Victoires du Jazz elismeréssel fogadott – szerteágazó érdeklődésről és hatásokról tesz tanúságot. Szóló produkciójában az énekesnő zongorára, gitárra és énekszólóra átdolgozott dalai egyszerre legkifinomultabb és legnyersebb oldalát mutatják meg. Sörling szabadon csapong az improvizáció, a folk és az avantgárd között, a tökély és a törékenység sajátos keverékét felvillantva.


A felettébb népszerű és elismert jazzszaxofonos, Sylvain Rifflet virtuóz és energikus, ugyanakkor érzelemteli zenét játszik, amelyhez Stan Getz munkásságából és az amerikai repetitív és minimalista zenéből egyaránt merít, sőt, szerzeményeinek alkalmi ihletője még a transz és a zajokkal való kísérletezés is. Legutóbbi, kirobbanó sikert aratott BMC Records-albuma, a Rebellions után Rifflet most új, személyes hangvételű lemezével tér vissza. Az Aux Anges azoknak az embereknek állít emlékművet, akik akár művészetükkel, akár személyiségükkel kimeríthetetlen forrásként vannak jelen a szaxofonos-zeneszerző életében. Az elrejtett utalások között több zeneszerző – Steve Reich, Terry Riley és Philip Glass –, Moondog, Abbey Lincoln, Stan Getz és Jon Irabagon, valamint Claude Sautet filmrendező és James Baldwin regényíró is feltűnik.

Jegyek 3900 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
2Kép
2023 március 25 szombat