Program

Önder (NL/IT/BG/GR)

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Jort Terwijn - nagybőgő, portugál gitár
  • Federico Calcagno - basszusklarinét
  • Hristo Goleminov - basszusklarinét
  • Alessandro Mazzieri - basszusgitár, sample pad
  • Nick Thessalonikefs - dob

Galériajegyek kedvezményes áron a helyszínen kaphatók a koncertre abban az esetben is, ha online elővételben már elfogytak a jegyek. Italkínálatunk az alsó szint bárpultjánál érhető el a galérián helyet foglaló vendégeink részére.

Jort Terwijn csupa basszushangszerből álló kvintettje, az Önder akusztikus és elektronikus zenei közegben értelmezi újra a basszus hagyományos szerepét: hipnotikus kompozíciók, zúgó orgonapontok és töredezett beatek koordinátarendszerében alakítják újra a hangszereikről kialakult képet. 2021-es debütáló albumukon a zenekarvezető Jort Terwijn szerzeményei szerepelnek, amelyek az elvágyódás és a nosztalgikus tévelygés érzéseit öntötték zenébe. A lemez idén megjelent folytatása – Önder vol. 2 – a tágas hangterektől a legnyersebb avantgárd hangzásig terjedő repertoárral reflektál a zenekar elmúlt két évének viharos tapasztalataira, legyen szó szerelmi csalódásról, a fejünkben kavargó gondolatokról, vagy épp inkompetens politikusokról – mindezt a fado zenéből ismert portugál gitárral és a spanyol bulería ritmusával fűszerezve.

A koncert a Footprints projekt keretében valósul meg, az Európai Unió Kreatív Európa programjának finanszírozásában.

Jegyek 3500 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

2023 november 22 szerda