Program

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Mészáros Ádám - gitár
  • Hock Ernő - basszusgitár
  • Halmos András - dob

"A Jü az elragadtatás zenéjét játssza: sokszor szigorúnak tetsző, néha kifejezetten repetitív örvénylésből kibontakozó, kinyíló témáik, a pszichedelikus és noise rockból, némi folkból és telivér, power dzsesszből egyszerre táplálkozó kompozícióik hihetetlen energiákat hordoznak… A hangszerek lehetőségeinek kitágítása által a folyamatos jelenből egyenesen a jövőbe röpítik a transzba ejtett közönséget: olyan produkciót nyújtanak, amely ideális esetben a befogadónak a zenéről vallott gondolkodását is megváltoztatja". (Barotányi Zoltán, Magyar Narancs)

"…itt már nincs mit kérdezni: azt hiszem, a Jü felfogásban, hozzáállásban, a játék elementáris élvezetével még inkább eltávolodott a hazai szcénától és nem véletlenül jelentek meg az egyik legmenőbb angol kiadónál…A Jü itthon egy szabadon keringő vegyérték, amit a triótól hallunk, annak nincs előzménye a magyar jazzben. A produkció a legjobb nemzetközi jazz fesztiválok színpadaira való és még ott is fognak sokaknak meglepetéssel szolgálni…" (Végső Zoltán, Élet és Irodalom)

A 2012 tavaszán alakult formáció a mai magyar jazzélet egyik legizgalmasabb színfoltja. Nevük kínai nyelven annyit tesz, ’áramlás’, de ugyanezzel a szóval illetik azt az embert is, aki megtalálta a helyes utat az életben. Zenéjük dinamikus powerjazz, tele pszichedelikus dallamokkal, improvizációval és poliritmiával. A zenekarban Halmos András (Gadó Gábor Quintet, Tariqa, the Mabon Dawud Republic, Decolonize Your Mind Society) dobol, Hock Ernő (The Qualitions, Pozsár Máté Sextet, Zuboly, Mezei Szilárd, Dzsindzsa, stb) basszusgitározik, Mészáros Ádám pedig (Quiyan, the Mabon Dawud Republic) gitározik.

Kísérleti jazzt, pszichedelikus rockot és szabad improvizációt ötvöző zenéjükkel egyaránt visszatérő vendégei a jazzfesztiváloknak és a rockzenei helyszíneknek. Első albumuk, a Jü Meets Møster 2014-ben a prominens londoni kiadó, a RareNoise égisze alatt jelent meg a norvég jazzszaxofonos, Kjetil Møster közreműködésével. Ezt még egy megjelenés követte a RareNoise kiadónál: a Summa 2017 márciusában látott napvilágot, amin a trió folytatja hídépítő tevékenységét a  jazz, a rock és az eksztatikus műfajok között. 

Jegyek 1800 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon,
valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon
+36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
2Kép
2020 november 18 szerda