Program

Juhász Gábor Quartet

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Juhász Gábor - gitár
  • Gátos Iván - Hammond orgona
  • Kovács Zoltán - nagybőgő
  • Jeszenszky György - dob

Juhász Gábor Gramofon- és Artisjus-díjas, Jónás Tamással Aegon-társdíjas jazzgitáros és zeneszerző, aki 1990 óta tanít is, jelenleg a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola jazz gitár szakának és a Liszt Ferenc Zeneakadémia jazz tanszékének tanára. A 90-es évek elején az Off Course együttesnek (Szakcsi Lakatos Róbert, Barcza Horváth József, Balázs Elemér), a Binder Károly - Juhász Gábor duónak, a Binder Quartettnek, Téli Márta együttesének és ifj. Szakcsi Lakatos Béla Új Rákfogó együttesének is tagja volt. A Tin-Tin quartett, a Samsara quartett, a Pangea együttes, a Balázs Elemér Group és a Lantos’ Mirrorworld egyik alapítója.

Saját neve alatt 2002-ben jelent meg a dán Palle Mikkelborggal közösen készített lemeze 60/40 címmel, a BMC Records kiadásában. 2006-ban megalapította a Juhász Gábor Triót. 2008-ban Szalóki Ágival közösen készítette el a Vágy muzsikál című albumot, amelyen Karády Katalin dalait dolgozták fel. A műsor azóta is hallható színházakban és koncerttermekben. 2009-ben 1978 címmel jelentette meg szerzői lemezét, mely 2010-ben elnyerte az Év Magyar Jazz Hanglemeze díjat.

Rendszeresen koncertezik Gyémánt Bálinttal; a gitárduó saját szerzeményei Budapest címmel jelentek meg CD-n 2011-ben. Lukács Miklóssal és Szalai Péterrel 2013-ban rögzített koncertalbuma a Making a Change címet viseli, melyen John Coltrane A Love Supreme című művének gitárra, cimbalomra és ütőhangszerre átírt feldolgozása mellett Juhász Gábor saját szerzeményei és Lukács Miklós egy Debussy-feldolgozása is hallhatók. 2014-ben a pannonhalmi Arcus Temporum fesztivál felkérésére készített új zenei anyagot, amelyet Franz Schubert Winterreise című dalciklusa ihletett.

Juhász Gábor számos nemzetközi hírű zenésszel játszott együtt, közülük Archie Shepp, Palle Mikkelborg, Erik Truffaz, Randy Brecker, Charlie Mariano, Ian Ballamy, Lars Danielsson, Stephen James, Bebo Baldan, Federico Sanesi, Theo Jörgensman mindenképp említést érdemelnek. 2015-ben az év jazzgitárosa díjat nyerte el a jazzma.hu közönségszavazata alapján.

Legújabb albuma 2018-ban jelent meg In The Garden címmel.

juhaszgabor.eu  

Jegyek 1500 forintos áron kaphatók a helyszínen,
az InterTicket országos Jegypont hálózatában, valamint a jegy.hu oldalon.

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba
váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható.

Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.

Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Telefon
+36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
2Kép
2019 január 30 szerda