Program

Juhász Gábor Trió és Karosi Júlia

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Juhász Gábor – gitár
  • Kovács Zoltán – nagybőgő
  • Jeszenszky György – dob
  • Karosi Júlia – ének

Galériajegyek kedvezményes áron a helyszínen kaphatók a koncertre abban az esetben is, ha online elővételben már elfogytak a jegyek. Italkínálatunk az alsó szint bárpultjánál érhető el a galérián helyet foglaló vendégeink részére.

Egyik legnagyobb zenei történetmesélőnk, akinek meséi gitárhúrokon bontakoznak ki, és rendszerint egyfajta líraisággal szólalnak meg, ezúttal régebbi és legújabb kompozícióit tárja a közönség elé triójával. A jelenlegi formájában 2016 óta működő Juhász Gábor Trió olyan szerves és stabil egység, akár egy háromlábú szék, ezért még a jól ismert történetekbe is könnyűszerrel képesek újabb és újabb zenei fordulatokat csempészni, meglepve egymást és a közönséget. A formációnak van miből válogatni, hiszen öt albumnyi zenei anyagot rögzítettek az elmúlt öt év során (ezek közül három lemezen, kettő pedig videón jelent meg). Ezek többségét szerzőként Juhász Gábor jegyzi, azonban saját bevallása szerint minden egyes darab egy közös alkotói folyamat eredménye. A gitárművész-zeneszerző nemrégiben egy új lemezanyagot is rögzített triójával, melyet a bolygók mozgása és azok emberre gyakorolt hatása ihletett. A zenei matéria így nem nélkülözhette az emberi hangot sem, amely ezúttal Karosi Júlia kristálytiszta hangjában ölt testet. „Amikor elkezdtem írni a bolygós anyagot, belül hallottam a triónkat. Nem volt nehéz hallanom. (…) Majd Karosi Juli éteri, kristálytiszta hangját is elkezdtem hallani. Amikor Tony Lakatos, Európa egyik legelismertebb, legnagyszerűbb szaxofonosa, igent mondott a kérésemre, már hallani véltem a teljes hangképet. Elképzeltem összeszokott triónk fölött az éteri énekhangot és a felfoghatatlanul bársonyos tenorszaxofon hangot. A valóság minden képzeletemet felülmúlta” – írta Juhász Gábor a friss lemezanyagról, melyről ezúttal jó néhány dallam az Opusban is elhangzik majd Karosi Júlia aktív részvételével.

Jegyek 2000 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
2Kép
2022 április 01 péntek