Program

Flanders on the Move | Kris Defoort & Harcsa Veronika: Pieces of Peace – lemezbemutató (BE/HU)

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Kris Defoort - zongora
  • Harcsa Veronika - ének
  • Lode Vercampt – cselló
  • Jean-Philippe Poncin – klarinét
  • Benjamin Sauzereau - gitár

Galériajegyek kedvezményes áron a helyszínen kaphatók a koncertre abban az esetben is, ha online elővételben már elfogytak a jegyek. Italkínálatunk az alsó szint bárpultjánál érhető el a galérián helyet foglaló vendégeink részére.

A Pieces of Peace Kris Defoort pályájának csúcspontja, amelyben a belga zeneszerző-improvizátor és zongorista egyesíti valamennyi, élete során gyűjtött zenei tapasztalatát. Harcsa Veronika énekművésszel és három hangszeres zenésztársával igazi kamarazenekart formált, kompozíciói azonban nemcsak a tevékenységének fókuszában álló jazz és az improvizáció nyelvén szólalnak meg, hanem egy klasszikus – ha tetszik, operai – nagyzenekar hangszíneit, dinamikáját és drámai kifejezőerejét ültetik át az együttesre. A bensőséges és örömteli, játékos és komplex, lírai és ritmikus dalok a való élet megannyi részletgazdag lenyomatát jelenítik meg, egyúttal fejet hajtva az emberi testben rejlő hangszer, az énekhang előtt.

A Pieces of Peace alapját Harcsa Veronika és Defoort korábbi együttműködésének zenei gondolatai képezik, a duó azonban ezúttal kvintetté bővülve kínálja mindazt a reményt, gyengédséget és inspirációt, amely a modern ember életéből gyakran hiányzik. Az anyag előbb október 6-án jelent meg bakelitlemezen a W.E.R.F. Records gondozásában, kibővített formája pedig 2024 elején várható a BMC Records kiadásában, CD formátumban. 

 

Jegyek 3500 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
3Kép
2023 november 15 szerda