Program

Magyar Bori Sextet

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Magyar Bori - ének
  • Mizsei Zoltán - billentyűs hangszerek, elektronika, ének
  • Kardos Dániel - gitár
  • Ágoston Béla - fúvós hangszerek
  • Dénes Ábel - nagybőgő
  • Keönch László Farkas - ütőhangszerek, dob, ének
  • Vendég:
  • Mc Guacho Aljas Iván - gitár, ének

Galériajegyek kedvezményes áron a helyszínen kaphatók a koncertre abban az esetben is, ha online elővételben már elfogytak a jegyek. Italkínálatunk az alsó szint bárpultjánál érhető el a galérián helyet foglaló vendégeink részére.

A koncerten a zenekar első, Széles e világon című lemezének anyagából hangzik el válogatás, amely 2022-ben jelent meg a Hunnia Records kiadásában. Magyar Bori így mutatta be az albumot:

„Olyan dalokat szerettem volna feldolgozni, amelyek különleges hatást tettek rám az elmúlt években. A népdaloknak mindig is lesz aktualitása, az üzenetük örök. Az ember a népzenéjén keresztül érzi a gyökereit, az anyanyelvén keresztül az identitását. A világzene – ahogyan ez a lemezanyag is – számomra arra keres válaszokat: hogyan lehetséges, illetve érdemes megszólaltatni modern világunkban az ősi dalokat? Az, hogy milyen zenei kontextusba ágyazzuk őket, sokat elmond arról, hogy mit hoz ki belőlünk, hogyan mozgat meg minket, és milyen hatással van ránk egy-egy népdal. Ettől válik igazán személyessé az interpretáció, ami egyúttal fantasztikus közös belső utazás. A dalokra született zenei reflexiók (amelyeket együtt, sokszor szinte egymás szavába vágva fogalmaztunk meg) a lemezen egyetlen közös lényeggé, tanulsággá állnak össze. A lemez igencsak eklektikusra sikerült, hiszen kizárólag az intuícióinkra hagyatkoztunk a dalok feldolgozásánál, stílusok széles spektrumán mozogva, határok nélkül.”

A Magyar Bori Sextet vendége Mc Guacho Aljas Iván (Los Orangutanes) uruguay-i zenész-rapper lesz, aki tízéves kora óta él Magyarországon, s akivel Borit több mint 10 év barátság és zenélés (Boriván duó) köt össze. Dalaikban a latin zene, a funk és a raggamuff ötvöződik a magyar népzenével. A koncerten a zenekar ízelítőt ad a készülő második lemez anyagából is, amely a népzenei altatók világát mutatja be világzenei köntösben, és anyák napjára is kitűnő ráhangolódást ígér.

Jegyek 2800 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
5Kép
2023 május 06 szombat