Program

MAO - Legendás Albumok | Duke Ellington & John Coltrane

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Molnár Sándor - szaxofon
  • Cseke Gábor - zongora
  • Barcza Horváth József - nagybőgő
  • Csízi László - dob

A Legendás Albumok sorozat koncertjein a jazztörténet szempontjából különösen jelentős lemezek anyagait hallhatjuk a Modern Art Orchestra előadásában. A koncertekkel a zenészek nem csupán tiszteletüket fejezik ki a jazzlegendák és műveik iránt – a Legendás Albumok mögötti műhelymunka fejlődési folyamat is egyben. A MAO muzsikusai tanulmányozzák és internalizálják az aktuális lemezanyag egészét, a zenei szerkezeteket és a hangszereléseket az előadások alkalmával érintetlenül hagyva. Minthogy a jazz nyelvezetének esszenciális összetevői az improvizáció és a szólisztikus önkifejezés, a muzsikusok természetesen rögtönzött szólókat adnak elő a koncerteken. Az eredeti szerzemények és hangszerelések tiszteletben tartásának és a Modern Art Orchestrától megszokott színvonalú zenészek improvizációinak köszönhetően a Legendás Albumok egyszerre hozza testközelbe a hallgatókat a jazz mesterműveinek tradícióival és garantál friss zenei élményt.

Duke Ellington & John Coltrane

Ez az 1963-ban, az Impulse! kiadó által megjelentetett album Duke Ellington azon, hatvanas évek eleji együttműködéseinek sorába illeszkedik, amelyeket olyan zenészekkel hozott létre, mint Count Basie, Louis Armstrong, Coleman Hawkins, Max Roach, és Charles Mingus, és amelyeken a tőle megszokott bigband helyett kvartett formációval játszik. Az albumon Ellington örökzöldjei mellett (pl. In a Sentimental Mood) új Ellington-kompozíciók és egy új Coltrane-darab (Big Nick) is helyet kapott. John Coltrane  a következőképpen beszélt a lemezfelvételről: „Igazán megtisztelő lehetőség volt számomra Duke-kal dolgozni. Csodálatos élmény volt. Olyan mércét állított fel, amit azóta sem sikerült elérnem. Szívesen dolgoznék újra ezeket a számokon, de azt hiszem, az már nem lenne ugyanilyen spontán. És talán jobbak sem lennének a felvételek!”.

Jegyek 2200 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
3Kép
2022 január 11 kedd