Program

MAO – Legendás albumok | Wayne Shorter: Speak No Evil

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Fekete-Kovács Kornél - trombita
  • Bacsó Kristóf - tenorszaxofon
  • Cseke Gábor - zongora
  • Bögöthy Ádám - nagybőgő
  • Csízi László - dob

A Night Dreamer és a Juju után egy éven belül a harmadik Blue Note-os lemezével rukkolt elő 1966-ban Wayne Shorter. A Speak No Evil különlegességét az adta, hogy nem „csupán” egy újabb fantasztikus Shorter-lemezt tett le az asztalra, de a kritikusok és a jazzrajongók ettől kezdve végre már nem az elfogult – és persze hibás – „na még egy Coltrane-tanítvány...” nézőpontból közelítettek a szaxofonoshoz, teljesen figyelmen kívül hagyva rendkívül eredeti és újszerű kompozícióit. Az említett két lemezen közreműködő klasszikus Coltrane-féle McCoy Tyner – Elvin Jones – Reggie Workman felállásból ugyanis ezen a lemezen már csak Elvin Jonest találjuk, aki mellé Herbie Hancock és Ron Carter személyében Wayne a Miles Davis Quintet-beli zenésztársait hívta meg a csapatba, s Freddie Hubbard trombítással a fúvósszekciót is kibővítette.

A szokatlan harmóniai keretek, a visszafogott, néhol balladai hangvételű darabok váltakozása a hard bop és az avantgárd olykor humort sem nélkülöző párosításával, az egész lemezen végighúzódó finom, de karakteres lendület, s mindehhez Shorter szerzőként és szaxofonosként egyaránt egyedi líraisága különleges, magával ragadó albumot eredményezett – melyet a MAO zenészei eredeti formájában tolmácsolnak az Opus közönségének.

Jegyek 1800 forintos áron kaphatók a helyszínen,
az InterTicket országos Jegypont hálózatában, valamint a jegy.hu oldalon.

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba
váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható.

Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.

Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Telefon
+36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
2Kép
2018 november 14 szerda