Program

Jazzy Live | MAO Jazztörténeti sorozat | MAO plays the music of Buddy Rich

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Modern Art Orchestra
  • Művészeti vezető: Fekete-Kovács Kornél

Buddy Rich amerikai jazz dobost és zenekarvezetőt méltán illetik ma is sokan a „világ legjobb dobosa” címmel, mind virtuozitásának, mind erejének, mind pedig gyorsaságának köszönhetően. Leghíresebb művei közé számít a rendkívül komplex nagyzenekari hangszerelésű West Side Story Suite, melyet Bernstein világhírű művének témáiból állított össze, vagy a Chapter One Suite. Rich olyan legendákkal játszott együtt, mint Artie Shaw, Frank Sinatra, Thelonius Monk, Ella Fitzgerald vagy Louis Armstrong. Már csak emiatt is helye volna ennek a koncertnek a Modern Art Orchestra jazztörténeti sorozatában, de a zenekar számára ezen túlmenően Buddy Rich munkássága azért is példaértékű, mert – a MAO-hoz hasonlóan – az általa vezetett nagyzenekar is termékeny táptalaja volt több szárba szökkenő szóló karriernek. A mainstream big band hangzás itt sem egyetlen zeneszerző köré épül. Többen – jellemzően a jazz irodalom legnagyobbjai – dolgoznak közösen a nagyzenekar hangzásán, valamint a zenekari tagok saját hangszerelései és átdolgozásai teszik páratlanul markánssá a repertoárt. A zenekarvezető Buddy Rich páratlan ízlése és személyisége pedig inkább a repertoár megválasztásában érvényesül.

A Modern Art Orchestra által összeállított koncertprogramban e repertoár dinamikus, karakteres, „harapós” darabjai kerülnek terítékre ezen az estén.

Jegyek 1800 forintos áron kaphatók a helyszínen,
az InterTicket országos JEGYPONT hálózatában, valamint a jegy.hu oldalon.

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba
váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!

Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.

Az asztalfoglalásokat legkésőbb 21 óráig tudjuk fenntartani!

Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Telefon
+36 1 216 7894

2018 április 26 csütörtök