Program

Mary Halvorson Amaryllis Sextet: Cloudward (US) | Minden jegy elkelt

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Mary Halvorson - gitár
  • Patricia Brennan - vibrafon
  • Adam O’Farrill - trombita
  • Jacob Garchik - harsona
  • Nick Dunston - nagybőgő
  • Tomas Fujiwara - dob

"Az egyik legizgalmasabb és legeredetibb gitáros a jazz műfajában – és azon túl is"
(Steve Dollar, Wall Street Journal)

A MacArthur-ösztöndíjas gitáros-zeneszerző, Mary Halvorson új albumát mutatja be ezen a koncerten, amely Cloudward címmel január 19-én jelenik meg a Nonesuch Records gondozásában. Az album Halvorson új kompozícióit tartalmazza Amaryllis elnevezésű szextettjének előadásában, amellyel tavaly már két albumot is kiadott Amaryllis, illetve Belladonna címmel – ezek elismertségét többek között az is jelzi, hogy a DownBeat szavazásán a kritikusok mindkettőt az év lemezének jelölték.

A Guardian szerint a két 2022-es lemez „bemutatja, milyen messzire jutott ez az egyedülálló elme, és azt is jelzi, vajon merre megy majd tovább. Mindkettő tanúsítja, hogy a darabosan lírai improvizáció és a mainstream zenéhez való vonzódás hogyan érlelt ki mostanra egy kiszámíthatatlan, de mindig megkapóan kifejező zeneszerzői hangot.” A Pitchfork pedig így méltatta az albumokat: „az Amaryllis és a Belladonna önmagában is megállja a helyét; bármelyiket meghallgathatjuk anélkül, hogy hiányérzetünk támadna. De akkor a legütősebbek, ha együtt hallgatjuk őket: mintha egy tájat és annak tükörképét néznénk a fodrozódó vízfelszínen.”

„Az Amaryllis dalai 2020-ban, a járvány sűrűjében készültek, az egyik legbizarrabb időszakban, amit valaha átéltem. A Cloudward anyagát 2022 folyamán, főleg ősszel és télen írtam, amikor minden újra mozgásba lépett, de az élet csikorogva indult be, akár egy öreg gépezet. Ha nehezen is, de ismét repülőre ülhettünk, és a felhők felé tartottunk. Hosszú kihagyás után megint felléphettünk, turnézhattunk, felvételeket készíthettünk, a hála megújult érzésével. Miközben komponáltam, leginkább optimizmust éreztem” – mondta el Halvorson.

Halvorson impozáns diszkográfiája eddig tucatnyi nagy kritikai sikert aratott albumot tartalmaz különféle formációival, és New York egyik legkeresettebb gitárosaként az elmúlt évtizedben olyan sokféle művésszel dolgozott együtt, mint Tim Berne, Anthony Braxton, Taylor Ho Bynum, John Dieterich, Trevor Dunn, Bill Frisell, Ingrid Laubrock, Jason Moran, Joe Morris, Tom Rainey, Jessica Pavone, Tomeka Reid, Marc Ribot vagy John Zorn.

 

Jegyek 3900 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
2Kép
2024 január 25 csütörtök