Program

Gül Baba Jazz Nights | Michael Schiefel Istanbul Quartet (DE/TR/GR)

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Michael Schiefel - ének
  • Kaan Bıyıkoğlu - zongora
  • Apostolos Sideris - nagybőgő
  • Ekin Cengizkan - dob

Michael Schiefel, Németország egyik legeredetibb énekese, többször is fellépett már az Opus Jazz Clubban, és a BMC Records több kiadványát is jegyzi zenekarvezetőként. A közelmúltban hat hónapot töltött  Isztambulban a Tarabya Kulturális Akadémia rezidens oktatójaként. Ott tartózkodása során egy egészen új programot komponált szólóénekre és zongoratrióra. A Michael Schiefel Istanbul Quartetnek keresztelt projektbe a kiemelkedő zongoristát, Kaan Bıyıkoğlut, a bőgős Apostolos Siderist, s a dobos Ekin Cengizkant választotta társainak. Michael elmondás a szerint a program „valamennyi dalát Isztambul városa ihlette: a Boszporusz delfinjei, teakertek, macskák és kutyák, olykor gyomorfájás és mindig sok-sok gyengédség.”

Kaan Bıyıkoğlu eredetileg klasszikus zongorázást tanult a Başkent Egyetem Állami Konzervatóriumában, David Ezra Okonşar kezei alatt. Ekkortájt kezdett egyre gyakrabban fellépni a török ​​jazz olyan kiválóságaival, mint Tuna Ötenel, Yıldız İbrahimova, Sibel Köse vagy Kürşat And. Kaan 2006-ban Hollandiában folytatta – immár jazz – zenei tanulmányait: a Rotterdami Konzervatóriumban Kris Goessensnél és Rob van Bavelnél jazz zongorázást és összhangzattant tanult, míg Ilja Reijngoudnál zeneszerzést és hangszerelést. Részt vett Barry Harris, Charlie Haden, Peter Erskine, Jason Moran, Miguel Zenon, Antonio Farao, Baptiste Trotignon, Luis Perdomo, Dado Morani és Misha Alperin mesterkurzusain és workshopjain. Számos fesztiválon, koncerten, rádió- és televíziós műsorban, valamint lemezfelvételeken vett részt Törökországban, Hollandiában, Belgiumban és Németországban. Miután 2013-ban visszatért Törökországba, s rövid ideig zongorát és a összhangzattant tanított az Ankara Állami Konzervatórium Jazz Tanszékén, Kaan İsztambulba költözött, és a török ​​jazz élet egyik legkeresettebb zongoristájává vált.

michaelschiefel.com


A Gül Baba Türbéje Örökségvédő Alapítvány legfőbb célja a Gül Baba Türbéje és környezete kulturális értékként való megóvása, valamint az ezzel kapcsolatos közfeladatok ellátása.

Az Alapítvány felelőssége, hogy mindkét országban szakmai és kulturális rendezvények szervezésével javítsa a magyar-török ​​kulturális kapcsolatokat. A fent említett tevékenységek révén a Gül Baba Örökségvédő Alapítvány egy szilárd kulturális híd építésére törekszik a két nemzet között.

Az esemény a Gül Baba Türbéje Örökségvédő Alapítvány és a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával valósul meg.

Jegyek 1800 forintos áron kaphatók a helyszínen,
a bmc.jegy.hu oldalon,
valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba
váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható.

Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.

Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Telefon
+36 1 216 7894

℗ BMC

2019 február 16 szombat