Program

New Jazz From Finland | Barlast (FI)

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Sanna Salonen - szopránszaxofon, basszusklarinét, mänkeri
  • Heikki Hänninen - gitárok
  • Philip Holm - nagybőgő
  • Minna Koskenlahti - dob, fuvola

Az az  új, tágas zenei tér, amelyet a fiatal finn kvartett, a Barlast teremt, a teljes csend díszletei közt születik. Itt nincs semmi felesleges: a zenét a hangok között és mögött folyton jelenlévő tiszta csend visszhangozza. Az egyetlen, de nélkülözhetetlen ballaszt, ami megmarad – csupán a zenekar neve...

A telecaster enyhet nyújtó hangzásától a finn pásztorfurulya, a mänkeri hívó szaváig, a frame drum hangjaitól a szabad bőgőfutamokig terjedő eszköztárral megidézett látomásokban 18. századi táncok éppúgy megelevenednek, mint a vegyvédelmi ruhába öltözött ember küzdelme minden egyes lélegzetéért.

A kvartett a 2017-es Tallinn Music Week fesztivál egyik legfontosabb eseménye volt, s azóta számtalan koncertet adtak Finnországban, Észtországban és Norvégiában. Ihantola címmel 2017-ben megjelent bemutatkozó albumukat a kritikusok a kísérletező és felfedező zenék váratlan csúcsaira és völgyeibe kalauzoló utazás nyújtotta élvezetként jellemezték.

A Barlast 2019 elején jelenteti meg második albumát, és mostani koncertjük az Opus Jazz Clubban már az új lemezt bemutató turnéjuk része.

barlast.com 

Jegyek 1500 forintos áron kaphatók a helyszínen,
az InterTicket országos Jegypont hálózatában, valamint a jegy.hu oldalon.

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba
váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható.

Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.

Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Telefon
+36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
3Kép
2019 február 23 szombat