Program

New Jazz from Finland | Jukka Eskola Soul Trio (FIN)

MINDEN JEGY ELKELT
21:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Jukka Eskola - trombita, szárnykürt
  • Mikko Helevä - orgona
  • Teppo Mäkynen - dob

A trombitás Jukka Eskola a finn jazz színtér egyik legprominensebb figurája. A jazz legkülönfélébb területein tett több mint egy évtizedes kalandozásai után – a The Five Corners Quintet még a táncparkettet is megpörkölő hevétől Mikko Innanen mini bigbandjének nyers kifejezésmódján, vagy Jimi Tenor űrbéli jazz zenéjén át egészen saját, az érett CTI stílust idéző szóló felvételeiig – Eskola visszatért az alapokhoz. Új, Soul Trio névre keresztelt formációjának bemutatkozó albuma 2017 májusában jelent meg. 

A Soul Trio zenéje igazi ínyencséget kínál az 1960-as évek második felének amerikai soul-jazz világát kedvelők számára, melyet elsősorban a Blue Note és a Prestige kiadóknál megjelent lemezek tettek ismertté és hallatlanul népszerűvé. A trió néhol kevésbé csiszolt hangzásra vált – mint például a For Anne Lee esetében – s egészen a legreszelősebb kocsmai hard bop irányába mozdul el zenéjük. Mindehhez európai, Clark Boland-féle ízeket keverve végül valami egészen mást hoznak létre, mint amit az alkotóelemek eredetileg sejtetnének. Minden összetevő rendelkezésre áll ahhoz, hogy az eredmény elsőosztályú kortárs jazz legyen: virtuóz zenészek, akik a stílus örökségét jól ismerve azt is tudják, hogyan interpretálják azt másképpen, s akik tudják, hogyan kell valódi egységként működni.

jukkaeskola.com 
facebook.com/jukkaeskolajazz 
instagram.com/jukkaeskolaofficial 

A koncertre minden jegy elkelt.

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba
váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!

Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.

Az asztalfoglalásokat legkésőbb 21 óráig tudjuk fenntartani!

Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Telefon
+36 1 216 7894

Galéria
2Kép
december 01 péntek