Program

Nuova Generazione Jazz | Francesco Fiorenzani Silent Water (IT)

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Francesco Fiorenzani - gitár, kompozíciók
  • Luca Sguera - zongora, Fender Rhodes, szintetizátor
  • Francesco Ponticelli - basszusgitár
  • Bernardo Guerra - dobok

Galériajegyek kedvezményes áron a helyszínen kaphatók a koncertre abban az esetben is, ha online elővételben már elfogytak a jegyek. Italkínálatunk az alsó szint bárpultjánál érhető el a galérián helyet foglaló vendégeink részére.

A gitáros és zeneszerző Fransesco Fiorenzani által vezetett Silent Water neve hallatán talán eseménytelen zenére, állóvízre asszociálhatunk, ez azonban közel sincs így: ennek a víznek a mélyén elképesztően gazdag élővilág és történetek rejtőznek. Ezek között jó néhány érzelmes dallamra bukkanhatunk, a kompozíciók melodikus és harmóniai struktúráját, azok esztétikus mivoltát azonban a zenekarvezető folyamatosan igyekszik ellensúlyozni expresszív hangszínekkel, torzított hangokkal, fehérzajjal és kitartott, hosszú drónokkal, valamint a zenekar tagjai közötti, izgalmas összjátékkal. Nem volt ez mindig így. Első albumukon – mely 2018-ban jelent meg az Auland kiadó koncozásában – még egy alapvetően akusztikus hangzású kvartettként tűntek fel. Az elektronikus irányváltás új repertoárjukkal együtt érkezett el, melyben jóval távolabb merészkednek a hangszínbeli kifejezések terén, mint korábbi albumukon. A zenekar 2020-ban bekerült a European Jazz Network és az I Jazz szervezetek által támogatott formációk közé, akiknek köszönhetően a nemzetközi színtéren – köztük az Opusban – is bemutatkozhatnak legújabb lemezük megjelenése előtt.

AZ OLASZ JAZZ ÚJ NEMZEDÉKE – Az I-Jazz Association és az Opus Jazz Club együttműködésében

Jegyek 2500 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
2Kép
2022 május 06 péntek