Program

Flanders on the Move | Orchestra Nazionale della Luna (B/FIN/F)

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Manuel Hermia - szaxofon, fuvola, bansouri
  • Kari Ikonen - zongora, moog
  • Sébastien Boisseau - nagybőgő
  • Teun Verbruggen - dob

A Manuel Hermia és Kari Ikonen vezette, 2015-ben alapított multinacionális Orchestra Nazionale della Luna olaszos hangzású neve éppoly megtévesztő, mint az az állításuk, hogy megalakulásukat követően egycsapásra a Hold egyik legfontosabb zenekarává váltak. Az viszont kőkeményen igaz, hogy a kvartett változatos és rendkívül eredeti repertoárja, a Sébastien Boisseau és Teun Verbruggen alkotta ritmusszekció kreativitása, s a szólisták leleményes és energikus játékmódja egyaránt lenmyűgözik a jazz kedvelőít és a lunátikusokat, s nem csupán a Holdon, hanem itt a Földön is.

„Azok, akik azt hiszik, hogy a szaxofon-zongora-bőgő-dob kvartettről már mindent elmondtak, amit lehetett, nem hallották még az Orchestra Nazionale della Luna játékát: ők négyen rendesen megcibálják majd a fülüket” Jean-Pierre Goffin, Jazzhalo.be

A szaxofonos-fuvolás Manu Hermia eklekticizmusa közismert: a Rajazz tagjaként Coltrane-i játékmódot idéz, saját kvintettje, a Murmure of the Orient világzenét játszik, míg a Slang tagjaként elektro-globalista világba kalauzol. Sőt, szíve mélyén libertariánus hajlamai is vannak, ahogy azt a Manolo Cabras és Joao Lobo alkotta triójával felvett Austerity, vagy a francia csellista, Valentin Ceccaldi és a dobos Sylvain Darrifourq közreműködésével készített God At The Casino albumokkal egyaránt bizonyítja. Így aztán nem csoda, hogy ebben a sokszínű zenekarban is otthonára lelt.

A zongoraművész, moog-játékos és zeneszerző Kari Ikonen többek között a 2013-as év Yrjö-díjának nyertese és az Év Finn Jazz Zeneszerzője, aki saját Kari Ikonen Triója mellett számos más zenekar és projekt résztvevője, mint például a Quartet Ajaton és a Trio Toffa. Olyan zenésztársakkal dolgozott, mint Louis Sclavis, Lee Konitz, Bob Moses, Ingrid Jensen, Magnus Broo, Vincent Courtois, vagy Ron McClure. Kari Dél-Koreában, Japánban, az USA-ban, Örményországban, Törökországban, Oroszországban és 23 európai országban szerepelt. Játékát és kompozícióit több mint 40 album dokumentálja, ezek közül öt a saját neve alatt jelent meg.

Sébastien Boisseau az európai jazz színtér egyik legkiemelkedőbb nagybőgőse. Miután együtt dolgozott Jean-François Jenny-Clarkkal, később Alban Darche és Matthieu Donarier szaxofonosok, a zongorista Martial Solal, a gitáros Gadó Gábor voltak zenésztársai, tagja lett a belga Mâäk's Spiritnek, Daniel Humair legendás Baby Boomjának, az European Jazz Ensemble-nek és egy rangos kvartettnek Joachim Kühn, Christophe Monniot és Christophe Marguet társaságában.

Teun Verbruggen a belga jazz élet egyik legaktívabb dobosai: játéka leheletfinom Jef Neve és Igor Gehenot zongoratrióiban, ugyanakkor kalandosan merész és szabad a Flat Earth Society-ben (ősszel a CAFe Budapest fesztivál keretében a BMC nagytermében hallhatjuk majd őket), a Mauro Pawlowski gitárossal közös Othin Spake-ben, a The Bureau of Atomic Tourism formációban Marc Ducret-vel, vagy olyan amerikai vendégekkel, mint például Andrew d'Angelo szaxofonos.

„Valódi európai formációval, tökéletesen összeforrott kvartettel van dolgunk, amely a két szólista állandó kölcsönhatásán, és egy fantasztikus ritmusszekción alapul: Boisseau és Verbruggen folyamatosan dolgoznak, figyelik egymást és osztoznak az együttjáték nyilvánvaló örömében. Olyan zene ez, amely szökőárként ragad magával. Érdemes koncerten is felfedezni őket!” Claude Loxhay, JazzAround

manuel-hermia.com 
kariikonen.com 
sebastienboisseau.com 
teunverbruggen.com 

Jegyek 1500 forintos áron kaphatók a helyszínen,
az InterTicket országos Jegypont hálózatában, valamint a jegy.hu oldalon.

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba
váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható.

Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.

Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Telefon
+36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
4Kép
2018 május 18 péntek