Program

Sissy Zhou – Miquèu Montanaro Duo (CN/FR) | Miquèu Montanaro – Móser Ádám Duó (FR/HU)

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • LAVANDE & JASMIN DUO:
  • Sissy Zhou - gu zheng, ének
  • Miquèu Montanaro - fuvola, galoubet-tamburin
  • MIQUÈU MONTANARO - MÓSER ÁDÁM DUO:
  • Miquèu Montanaro - harmonika
  • Móser Ádám - harmonika

Az este két féltekét Miquèu Montanaro határokat nem ismerő zenei világa köti össze. Sissy Zhou társaságában a provanszáli gyökerekkel rendelkező zeneszerző, furulya- és harmonikaművész arra vállalkozik, hogy levendulával szórja tele a kínai nagy falat. A Lavande & Jasmin duó alkotóerejét a kínai yin és yang elvének megfelelően ellentétes, de egymást kiegészítő energiák táplálják. Ahogy Philippe Fanise francia újságíró fogalmazott, vonók selyme a fuvolák bambuszával, kelet zenéje a nyugattal, az otthonosság a mássággal, a férfias karakter a nőiessel, a múlt hagyományai a pillanat impulzusaival lépnek párbeszédre.

Az élet olyan, mint egy tangó: két lépés előre, egy vissza. A koncert második felében erőteljes, egyszerre vidám és szomorú világ szippantja be a hallgatót, ahogy Miquèu és Móser Ádám felvillantja az élet tragikus, romantikus, sötét és fényes oldalát. Ismét ellentétes és mégis egymást kiegészítő minőségek találkoznak: a tánc a sétával, a szerelem a félelemmel, a tovatűnt érzések ma is élőkkel, régi muzsika a kortárssal, komolyzene az improvizációval. A harmonikaduó legújabb lemezének anyaga Miquèu szerzeményeiből áll, amelyekben két, az improvizáció szabadságától ittas lélek fonódik össze.

 

 

Jegyek 3200 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
2Kép
2023 április 26 szerda