Program

XJAZZ! Budapest | Àbáse (HU/DE)

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Bognár Szabolcs - billentyűk, elektronika
  • Eric Owusu Sunday - ütőhangszerek, ének
  • Hock Ernő - nagybőgő
  • Boros Levente - dob
  • Weisz Gábor - tenorszaxofon, fuvola
  • Koroknay András - basszusgitár

Ismét Berlin lüktetését hozza el a jazz műfajába az XJAZZ! Budapest szeptemberi kiadása az Opus Jazz Clubban. Két igencsak különböző, de egyformán különleges produkcióval húzzuk szorosabbra a zenei szálakat Berlin, Budapest és ezúttal az ukrajnai Odessza között: szeptember 22-én a német trombitás, Sebastian Studnitzky és az ukrán zongorista, Andrii Pokaz légies, elektronikával fűszerezett crossover jazz duóját mutatjuk be, szeptember 23-án pedig a Berlinben élő magyar producer, Àbáse, azaz Bognár Szabolcs zenei kontinenseket megmozgató, Brazíliát és Nyugat-Afrikát megidéző zenéje szól a klubban.


Az Àbáse a Berlinben élő magyar producer és billentyűs, Bognár Szabolcs alkotói fantáziájából született meg. Az örök mozgásban lévő produkció a jazzből, a nyugat-afrikai és brazil zenéből, a hip-hopból és az elektronikus zenéből készít különleges főzetet, s közben a stílusok összes sematikusságát messziről elkerüli. Az àbáse szó a nyugat-afrikai joruba nyelvből származik, és együttműködést jelent – ez Àbáse zenéjének kulcsfontosságú eleme, hiszen sokoldalú művészeket hoz össze a világ minden tájáról, hogy közösen lépjék át a műfaji határokat. Szabolcsot korábban a Solqlap Budapest és a The Mabon Dawud Republic vezéralakjaként ismerhettük. Párizsi, lyoni, New York-i, Rio de Janeiro-i és salvadori rezidenciáit követően jelenleg Berlinben él, ahol szólókarrierje mellett Wayne Snow nigériai soulénekes és Ziggy Zeitgeist ausztrál jazzdobos billentyűse.

facebook.com/abasemusic/
instagram.com/abase_music/

Jegyek 3500 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
2Kép
2023 szeptember 23 szombat