Program

100 × j(A)zz! | David Helbock Austrian Syndicate (AT) - Minden jegy elkelt

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • David Helbock - Fender Rhodes, szintetizátorok, effektek
  • Peter Madsen - zongora
  • Raphael Preuschl - nagybőgő
  • Matheus Jardim - dob
  • Claudio Spieler - ütőhangszerek

Századik koncertjéhez érkezett a BMC és Osztrák Kulturális Fórum j(A)zz! című koncertsorozata, amely 2013 óta mutatja be az osztrák jazz sokszínű világát és művészgenerációit az Opus Jazz Clubban. Az ünnepi alkalomból a klub visszatérő vendégét, David Helbock zongoristát ezúttal Austrian Syndicate nevű együttese élén köszönthetjük a színpadon, amely tagsága és zenei megközelítése révén egyaránt az osztrák jazz emblematikus zenekarának számít. A név egyértelműen Joe Zawinul alakját idézi meg, ám David Helbock szerelemprojektje jóval több, mint honfitársára való emlékezés: eredeti stílusban, billentyűs és ütőhangszerek sokaságával tér vissza a fúziós jazz gyökereihez.

Helbock több ízben megnyerte a jazz-zongoristák legnagyobb versenyét Montreux-ben, és zenekarvezetőként több mint 20 albumot rögzített, amelyből hatot az ACT adott ki. Egykori tanára és mentora, az amerikai Peter Madsen mellett – aki több mint 40 évet átfogó karrierje során Stan Getz, Benny Golson, Chris Potter, Joe Lovano, Dewey Redman és Fred Wesley oldalán egyaránt játszott – az osztrák jazzszcéna legkiválóbb fiatal képviselői csatlakoztak hozzá az Austrian Syndicate megalapításakor, amely 2023 közepén meg is jelentette első albumát az ACT lemezkiadó gondozásában.

 

Jegyek 3500 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

2024 január 20 szombat