Program

Szabó Dániel Quintet - Minden jegy elkelt

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Szabó Dániel - zongora
  • Ávéd János - szaxofon, fuvola
  • Bacsó Kristóf - szaxofon
  • Gyányi Marcell - nagybőgő
  • Szabó Dániel Ferenc - dob

A Szabó Dániel Quintet egy „középgenerációs” szupergroup, tagjai hazánkban és nemzetközi vizeken egyaránt magasan jegyzett zenészek. A kvintett progresszív, de a közönség számára is befogadható, stimuláló zenét játszik. Intenzív és örömteli interakció, komplex ritmusvilág, burjánzó dallamok és modern harmóniák jellemzik előadásukat. Intersections címmel idén novemberben jelent meg a zenei anyag, amelyet a Kaliforniában is aktív zenekarvezető, Szabó Dániel amerikai kollégáival vett fel Los Angelesben. A „hazai” pályán megvalósuló előadást különösen izgalmassá teszi a kompozíciók magyar kollégákkal történő interpretálása, akik a saját kultúrkörükből és erőteljes egyéniségükből táplálkozva új színeket tesznek hozzá a zenéhez. Szabó Dániel rendszeresen dolgozik olyan zenészekkel, mint Peter Erskine, Chris Potter vagy Joe LaBarbera, az amerikai jazz fiatal generációjának élvonalbeli képviselői mellett. Legutóbbi albuma, a Visionary, a rangos JAZZIZ című amerikai szaklap egyik listavezetője lett. Szabó adta elő tavaly a Chick Corea által a MÜPA számára komponált Jazz Piano Concerto zárótételét a posztumusz premieren, John Patitucci és Dave Weckl társaságában. 

Zenekari fotók: Jazz Estek Szentendre 2023, Deim Balázs / Ferenczy Múzeumi Centrum

 

A koncert a Felhangolva! program keretében, a MOL-Új Európa Alapítvány támogatásával valósulhatott meg. További részletek és programok: https://felhangolva.hu/

Jegyek 3000 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
4Kép
2024 január 19 péntek