Program

ELMARAD | 3x j(A)zz! | Marina and the Kats (AT)

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Marina Zettl - ének
  • Thomas Mauerhofer - akusztikus gitár, vokál
  • Harald Baumgartner - ütőhangszerek, gitár, vokál
  • Peter Schönbauer - bőgő, vokál
Kedves Vendégeink!
A Magyarországon elrendelt veszélyhelyzet intézkedéseivel összhangban 2020. november 10. és december 10. között a Budapest Music Center összes rendezvénye vis maior okokból elmarad.
Az elmaradt koncertekre online megvásárolt jegyek árát az Interticket Kft. automatikusan visszatéríti, a személyesen megváltott belépők a jegy.hu/altalanosjegyvisszavaltas oldalon válthatók vissza. Kérjük, kövessék figyelemmel weboldalunkat a további programokkal kapcsolatban.
Megértésüket és együttműködésüket köszönjük.
Budapest Music Center

A Marina and the Kats nem bálványozza a múltat, ellenben gátlástalanul használja föl saját zenei otthonának kialakításához a jelenben. Mi történik, ha a nosztalgia varázsát ötvözzük az idő lüktetésével? A Marina and the Katsegyedülálló neo-swing hangzást képvisel, amihez sokfelől merít ihletet – akár a csendből is, bár koncertjeik alapvetően derűs események. Előfordul, hogy a M&TK politikai hangot is megüt anélkül, hogy erkölcsileg ujjal mutogatna, olyan történeteket mesél, amelyek megmozgatnak és nyomot hagynak jóval azután is, hogy az utolsó hang már a csend üregébe pottyant. A zenekart vezető, minden lében kanál Marina kifejező hangjával és szuggesztív dobolásával babonázza meg a közönséget. A négyesfogat egyik védjegye ugyanis, hogy a koncert során egymásnak adják a dobverőt. A világ legkisebb big bandje (ahogy magukat aposztrofálják), mely a régmúlt idők profán zenéjének ad létjogosultságot a jelenben, abszolút újdonságszámba megy.

A csapat Small című 2016-os debütáló albuma nagy sikert aratott, a lemezbemutató turné során az Opus közönségét is pillanatok alatt elvarázsolták. Egy évvel később a Marina & The Kats újra stúdióba vonult, melynek eredménye a Wild című dupla vinyl album lett, rajta nem kevesebb, mint 16 új dallal. A zenekar harmadik születésnapját az Opusban is megünnepelte 2018-ban, amikor a közönség fergeteges koncert során merítkezhetett meg a swing korszak juke jointjainak és báltermeinek sodró hangzásában.

Galéria
2Kép
2020 december 11 péntek