Program

ELMARAD | 3x j(A)zz! | Gina Schwarz Pannonica (AT)

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Gina Schwarz - nagybőgő
  • Lorenz Raab - trombita, szárnykürt
  • Lisa Hofmaninger - szopránszaxofon, basszusklarinét
  • Alois Eberl - harsona
  • Florian Sighartner - hegedű
  • Clemens Sainitzer - cselló
  • Primus Sitter - gitár
  • Philipp Nykrin - zongora
  • Judith Schwarz - dob
Kedves Vendégeink!
A Magyarországon elrendelt veszélyhelyzet intézkedéseivel összhangban 2020. november 10. és december 10. között a Budapest Music Center összes rendezvénye vis maior okokból elmarad.
Az elmaradt koncertekre online megvásárolt jegyek árát az Interticket Kft. automatikusan visszatéríti, a személyesen megváltott belépők a jegy.hu/altalanosjegyvisszavaltas oldalon válthatók vissza. Kérjük, kövessék figyelemmel weboldalunkat a további programokkal kapcsolatban.
Megértésüket és együttműködésüket köszönjük.
Budapest Music Center

Közel tíz éve indult kivételes zenei felfedezőútjára Gina Schwarz. Utazása egy féktelen kanyarokkal teli kaland, amelyet ötletes kompozíciói és kivételes előadói stílusa fémjeleznek. Zenéje egyszerre eklektikus, artikulált, autentikus és üdítően befogadható. Meleg, érzékeny, bársonyos hangja kimagasló technikával párosul – Gina Schwarz lenyűgözi hallgatóját drámai feszültséget keltő szólójátékával. Virtuozitását finoman árnyalja a zenei kontextus, zenésztársai ötletes, ugyanakkor dallamos játéka. Legutóbbi, pannonica című lemezével a női zeneszerzők és zenészek előtt tiszteleg, ezért több női instrumentalistát is meghívott a projektbe közreműködőként. Az album címével arra a Pannonica de Koenigswarterre utal, akit a „jazz bárónőjeként” szokás emlegetni, és aki a modern jazz egyik legfontosabb mecénása volt, aki példátlan odaadással és nagyvonalúsággal állt a műfaj mellé. Nevéhez fűződik a Three Wishes könyv: arra kérte legendás jazz-zenész ismerőseit, írják meg, mi a három kívánságuk. A jazz-zenészek pedig ezt vagy kéttucatnyi, pompásnál pompásabb, neki dedikált szerzeménnyel hálálták meg. 

„Gina Schwarz egy demokratikusan működő kollektívát hozott létre néhány kivételes zenészből, olyanokból, akik egytől egyig összetéveszthetetlen hanggal rendelkeznek. Különösen lenyűgöző élmény hallani azt a nem mindennapi zenét, ami úgy okoz kellemes hallgatói élményt, hogy közben teljesen szabad szellemű." (Hannes Schweiger)

„Gina Schwarz körültekintő, de szuverén zenekarvezetőként működik, egyaránt tehetséges és lenyűgöző bőgősként, zeneszerzőként és hangszerelőként. Zenéje nagy teret enged a befogadónak, és a lenyűgöző összjátékokkal, izgalmas szólókkal egyaránt tartogat meglepetéseket a zenészek és a hallgatók számára” (Christoph Huber, Porgy & Bess, Vienna, November 2019)

Galéria
2Kép
2020 december 10 csütörtök