Program

4. Hevhetia Fesztivál | Stanisław Słowinski Quintet (PL)

4. Hevhetia Fesztivál
20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Stanisław Słowiński - hegedű
  • Zbyszek Szwajdych - trombita
  • Kuba Płużek - zongora
  • Justyn Małodobry - nagybőgő
  • Dawid Fortuna - dob

Az Opus látogatói számára nem ismeretlen a kiemelkedő tehetségű, számos díjat, köztük a kétévente megrendezett International Seifert Competition 2014-es közönségdíját elnyerő lengyel Stanisław Słowiński, aki fiatal kora dacára már az egyik legfoglalkoztatottabb hegedűsnek számít hazájában. Saját zenekarai mellett egyre több nemzetközi projektnek is résztvevője, és jazz formációk mellett egyaránt játszik kamara- és szimfonikus zenkarokban (Sinfonietta Cracovia, Kraków Chamber Orchestra) s Kínától Grúziáig, Chilétől Norvégiáig számtalan ország közönségét kápráztatta el. 2016 őszén járt kvintettjével első ízben a klubban, majd tavaly az International Seifert Project tagjaként ismét lenyűgözte hallgatóit elképesztő játékával.

Stanisław Słowiński debütáló albuma Landscapes Too Easy To Explain címmel 2016-ban jelent meg a a Hevhetiánál. „Az az album zenéje kiváló példája annak a modern lengyel jazznek, mely bár melodikus alapú és a mainstream hagyományain belül marad, úgy a kompozíciók, mint az előadás terén igen magas színvonalat képes felmutatni. Tipikus lengyel melankóliájának, szláv zenei motívumainak, s természetesen a hegedűnek, mint vezető hangszernek köszönhetően aligha találni spirituálisabban ‘lengyel jazz’ albumot ennél. A hegedű és a trombita szólóhangszerként történő ritka párosítása rendkívül hatásos és harmonikus is tökéletesen összeillő” írta Adam Baruch (polish-jazz.blogspot.com) az albumról. Az albumot promotáló, több mint 30 ezer kilométer hosszúságú turnéja során a zenekar számos európai országot meglátogatott, majd részt vettek a Jazzpopolsku elnevezésű, a lengyel jazzt minden idők leghosszabb ázsiai koncertturnéján népszerűsítő koncertsorozatán. Visions | Between Love and Death címmel, sextet felállással jelent meg 2017-ben Słowiński soron következő lemeze, melyet a különböző improvizációs lehetőségek mellett a kortárs kamara-, film- és kísérleti zene ihletett, ismét komoly kritikai elismerést hozva a hegedűsnek és csapatának.

stanislawslowinski.pl 

Jegyek 1500 forintos áron kaphatók a helyszínen,
az InterTicket országos Jegypont hálózatában, valamint a jegy.hu oldalon.

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba
váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható.

Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.

Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Telefon
+36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
2Kép
2018 szeptember 07 péntek