Program

7. Polska Jazz Fesztivál | Kamil Piotrowicz Sextet (PL)

7. Polska Jazz Fesztivál
20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Kuba Więcek - altszaxofon
  • Piotr Chęcki - tenor- és baritonszaxofon
  • Emil Miszk - trombita
  • Kamil Piotrowicz - zongora, make noise 0-coast szintetizátor, kompozíciók
  • Andrzej Święs - nagybőgő
  • Krzysztof Szmańda - dob

A Kamil Piotrowicz Sextettet az a fiatal lengyel zongorista-zeneszerző alapította, aki az Opus 2016-os 2. Hevhetia fesztiválján igen sikeres koncertet adott akkori kvintettjével. Kamil Piotrowicz mostani zenekarával is már két albumot jegyez, s mindkettőt jelölték a Lengyel Fonográfiai Akadémia Fryderyk-díjára, ami a Grammy lengyel megfelelőjének számít. A 2016-ban megjelent Popular Music után tavaly látott napvilágot a kiemelkedő kritikai és közönségsikerű Product Placement, mellyel a brémai zenei szakvásár, a Jazzahead! színpadán is felléphettek.

A zenekarvezető saját kompozícióból álló repertoárt játszó, idén szeptemberben Afrikában turnézó sextet természetesen játszott a legfontosabb lengyel fesztiválokon is, mint például a gdański Jazz Jantar, a wrocławi Jazz nad Odrą, a Varsói Jazz Jamboree, a Łódźi Nyári Jazz Akadémia vagy a słupski Komeda Jazz Fesztivál.

„Míg a Popular Music elsősorban Piotrowicz zeneszerzői oldalát domborította ki, addig mostanra már olyan karizmatikus zenekarvezetővé vált, akit az alkotásban a kollégáiban rejlő lehetőségek inspirálnak. Bár a Product Placement újabb bizonyítéka tehetségének, elsősorban mégis az általa vezetett zenekar határtalan perspektíváit tudatosítja a hallgatóban. Product placementnek azt a marketing eszközt nevezik, amely címzettjének tudatalattijára hat vonzást, az albumon azonban jóval több van, mint csupán a hallgatói számára emlékezetesnek szánt fülbemászó hangok. Inkáb egy kompromisszumok nélküli kísérlet arra, hogy műfaji határok nélkül meghatározza saját zenei nyelvét. S a kísérlet igencsak jól sikerült.”  írta a neves lengyel JazzPRESS magazin az új albumról, amelynek anyagát most az Opusban is bemutatják.

kamilpiotrowicz.com 

Jegyek 1800 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon,
valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik. Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon
+36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
2Kép
2019 november 07 csütörtök