Program

Binder Quartet: Blumenseele – lemezbemutató

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Binder Károly - zongora
  • Borbély Mihály - szaxofon
  • Fonay Tibor - nagybőgő
  • Hidász Tamás - dob

Galériajegyek kedvezményes áron a helyszínen kaphatók a koncertre abban az esetben is, ha online elővételben már elfogytak a jegyek. Italkínálatunk az alsó szint bárpultjánál érhető el a galérián helyet foglaló vendégeink részére.

A hetvenes évek végén, nyolcvanas évek elején működő legendás Binder Quartet (Binder Károly, Dresch Mihály, Benkő Róbert, Baló István) az akkori magyar jazz egyik legeredetibb és meghatározó formációja volt. Binder Károly a zenekar felbomlása után zeneszerzőként és előadóművészként is jelentős sikereket ért el: elnyerte a Kaliszi Nemzetközi Zongoraverseny első díját, az Erkel Ferenc-díjat, az 1991-es Év Jazz Lemeze elismerést, a legjobb szólistának járó eMeRTon Díjat, a Magyar Rádió Jazz Versenyének első díját és az Artisjus-életműdíjat. Nem kevesebb, mint negyvenkilenc szerzői lemez után ismét zenekart alapított. Állandó partnerével, Borbély Mihállyal több lemezt is készített. 2012 tavaszától Benkó Ákos dobossal (akit két éve Hidász Tamás váltotta zenekarban) és Fonay Tibor basszusgitáros-nagybőgőssel kezdtek el együtt dolgozni, a kvartett négy CD-t is megjelentetett (Retropolis II, Összegyűrt kottafejek, Old Dreams New Dimensions és Nevergreens címmel). Ezen a koncerten Borbély Mihály fúvóssal, Fonay Tibor bőgőssel és Hidász Tamás dobossal kvartettben mutatják be a tavaly megjelent, Blumenseele című album kompozícióit.

Jegyek 2000 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

2022 május 14 szombat