Program

Borbély Műhely, vendég: Kyle Gregory (HU/US)

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Borbély Mihály - szaxofon, fúvós hangszerek
  • Tálas Áron - zongora
  • Horváth Balázs - nagybőgő
  • G. Szabó Hunor - dob
  • vendég:
  • Kyle Gregory - trombita

A nép- és világzene, a jazz és a kortárs zene területén egyaránt otthonosan mozgó, idehaza és külföldön is rendkívül népszerű fúvósunk, Borbély Mihály előadóművészként és zeneszerzőként is a magyar jazz egyik meghatározó alakja. Darabjaiban markánsan jelen van a Kárpát-medence és a Balkán népzenei öröksége, organikusan ötvözve a jazz különféle irányzataiból vagy éppen a huszadik századi klasszikusok zenéjéből táplálkozó elemekkel. Játékában az izgalmas dallamfordulatok hol finoman áttetsző, hol erőteljes ritmusokkal társulnak, a lírai megszólalások pedig energikus gesztusokkal lépnek párbeszédre.

Zenésztársaival a kompozíció és improvizáció határait hajlítják egymásba: megírt darabjaikat az improvizáció spontaneitásával, rögtönzéseiket a megkomponált darabok szervezettségével adják elő, miközben számos zenei színt, karaktert, sőt akár szélsőséget villantanak fel. Vendégük ezúttal az amerikai születésű, hosszú ideig Kínában és Olaszországban működött trombitás-zeneszerző, J Kyle Gregory lesz, aki korábbi magyarországi tanulmányai során került kapcsolatba a magyar jazzélettel, s időnkénti látogatásai alkalmával számos koncerten játszott már együtt a Borbély Műhellyel. Újabb örömteli találkozásukon igazi zenei barátságból születő pillanatoknak lehetünk tanúi: lírai szerzemények és energikus lüktetésű darabok, saját szerzemények és jazz örökzöldek egyaránt szerepelnek programjukban.

 

A koncert a Felhangolva! program keretében, a MOL-Új Európa Alapítvány támogatásával valósulhatott meg. További részletek és programok: https://felhangolva.hu/

Jegyek 3000 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
2Kép
2024 május 10 péntek