Program

Mozes & Kaltenecker

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Mózes Tamara - ének, billentyűk, effektek
  • Kaltenecker Zsolt - billentyűk, Seaboard, effektek

Kamarazenei artpop, így lehetne tömören jellemezni a komoly jazzmúlttal rendelkező Mozes & Kaltenecker formáció sajátos műfaját. A Mózes Tamara énekes-zongorista és Kaltenecker Zsolt billentyűs-zeneszerző alkotta duó egyedi módon képes egyesíteni a populáris műfajok és a jazz vonásait, az előadók széles látókörének és sokoldalú inspirációjának köszönhetően. Futurized című debütáló albumuk 2022 októberében látott napvilágot a BMC Records gondozásában, majd 2023 novemberében megjelent az album két vadonatúj számmal bővült deluxe kiadása is.

A vezető francia jazzmagazin, a Citizen Jazz szerkesztője „csodálatos felfedezés”-ként jellemezte a zenekart: „Mondanivalóval, blues-zal, groove-okkal átszőtt ez a zene, sok effekttel és meglepő improvizációkkal.” Az elmúlt évben a duó számos külföldi koncerten és fesztiválon – például Belgiumban a Gaume Jazzfesztiválon – aratott nagy sikert. 2023 áprilisában meghívást kaptak a németországi Jazzahead! fesztiválra, ami az európai jazzszíntér egyik legnagyobb presztízzsel bíró rendezvénye. Brémában nemcsak koncertet adtak, hanem szerepeltek a neves francia zenei rádiós, Alex Dutilh népszerű Open Jazz műsorának élő közvetítésében is.

https://www.mozeskaltenecker.com/ 

A koncert a Felhangolva! program keretében, a MOL-Új Európa Alapítvány támogatásával valósulhatott meg. További részletek és programok: https://felhangolva.hu/

Jegyek 3500 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

2024 május 11 szombat