Program

Dés András Quartet '13: Tourist No1. – Lemezbemutató

MINDEN JEGY ELKELT
20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Szabó Dániel - zongora
  • Fenyvesi Márton - gitár
  • Szandai Mátyás - nagybőgő
  • Dés András - ütőhangszerek

A hazai jazz élvonalbeli zenészeiből álló kvartett Tourist No1. című albuma 2013-ban jelent meg a Hunnia Records gondozásában, de az elkészült lemez élő bemutatójára mindeddig nem került sor. Az Opus Jazz Club büszke arra, hogy – még ha megkésve is – de lehetőséget tudott biztosítani e régen esedékes koncert létrejöttének.

Örök dilemma, hogy az identitásunkat elsősorban a szakmaiság határozza meg, vagy a közösség és a művészetek iránti nyitottság és befogadás legalább annyira fontos, mint a szakmai elmélyülés? Egy anekdota szerint amikor egy koncertkörúton megkérdeztek egy neves amerikai jazz-zenészt, hogy megnézte-e a város világhírű katedrálisát, felháborodottan azt válaszolta, hogy “Zenész vagyok, nem turista!”. Van, aki ezt máshogy látja: Dés Andrásra egy turné során azt mondta zenésztársa, hogy “ekkora turistát még nem hordott hátán a föld!”. A lemez dalait a jazzre kevésbé jellemzően programzeneként is értékelhetjük, hiszen majdnem minden darab meghatározott témára íródott. A témák között szerepel a viharos történelem, a társadalom állapota iránti aggodalom, az emigráció kérdésköre, zenei problémák, és persze maga az utazás. Az utazás motívuma azért is meghatározó a lemez kapcsán, mivel a három zenésztársnak külföldről kellett hazatérnie ahhoz, hogy a magyarországi turné és az ezt rögzítő album létrejöhessen: Szabó Dániel zongorista Los Angelesből, Szandai Mátyás bőgős Párizsból, Fenyvesi Márton gitáros pedig egy kétéves európai ösztöndíjról tért haza 2013 nyarán a közös munkára.

Jegyek 1800 forintos áron kaphatók a helyszínen,
az InterTicket országos Jegypont hálózatában, valamint a jegy.hu oldalon.

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba
váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!

Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.

Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Telefon
+36 1 216 7894

Galéria
4Kép
január 02 kedd