Program

OPUS1000 | Dresch Quartet

MINDEN JEGY ELKELT
21:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Dresch Mihály - szaxofon, fuhun
  • Lukács Miklós - cimbalom
  • Gyányi Marcell - nagybőgő
  • Baló István - dob

Live stream: a koncertet élőben közvetítjük az Opus Jazz Clubból Youtube-on. A link a koncert napján lesz elérhető.

Az európai és a hazai jazzszíntér legizgalmasabb művészeit bemutató, 2013-ban megnyílt Opus Jazz Club 1000. koncertjére kerül sor december 21-én. Aligha ünnepelhetné az Opus méltóbb módon ezt a kerek számot, mint az egyik legkiemelkedőbb, nemzetközileg is legelismertebb magyar zenekar, a Dresch Quartet fellépésével. A csapat – a felállás olykor-olykor elkerülhetetlen változásai dacára is – évtizedek óta járja következetesen és magabiztosan a saját útját a magyar népzene és az afroamerikai jazz a zenekarvezető és a mindenkori tagok által közösen kialakított, egyéni ötvözetével. Elkötelezettség a zenei koncepcióban, kiemelkedő muzsikusok, már-már örökzöldnek számító Dresch-szerzemények minden esetben újszerű módon előadva, néhány sztenderd Dresch-módra – ezek azok a védjegyek, amelyek az év utolsó, s egyben a klub ezredik koncertjét is minden bizonnyal felejthetetlenné teszik majd.

„Rájöttem, hogy a zene egész embert kíván, beleértve, hogy honnan és kiktől jön – az fog a hangszeren megszólalni. Rájöttem, hogy soha nem fogok tudni abból az indíttatásból muzsikálni, mint Coltrane, Griffin vagy a többi mester. Így támadt arra igényem, hogy a saját élményeimet játsszam. Ugyanis gyakorlás közben feltűnt, hogy miközben az első kis darabjaim létrejöttek, a nagyszüleimre gondoltam. Azóta is fontos ez az irány. Hogy az én szeretteim mindig ott legyenek a lelkemben.”
Dresch Dudás Mihály 

Jegyek 1800 forintos áron kaphatók a helyszínen,
az InterTicket országos JEGYPONT hálózatában, valamint a jegy.hu oldalon.

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba
váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!

Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.

Az asztalfoglalásokat legkésőbb 21 óráig tudjuk fenntartani!

Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Telefon
+36 1 216 7894

december 21 csütörtök