Program

Enyedi Sugárka Jazz Tett (HU/CZ)

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Enyedi Sugárka - ének
  • Kuba Zomer - zongora, keyboard
  • Csicsák György Balázs - gitár, szájharmonika
  • Hámori János - trombita, szárnykürt
  • Jan Jakubec - basszusgitár
  • Gavallér Csaba - dobok

A hegedű tanulmányokat is végzett dalszerző-szövegíró énekesnő, Enyedi Sugárka jazz ének versenyek többszörös díjazottja. Pályája egyetemistaként indult a Bartók Rádió Nemzetközi Jazz Ének versenyének különdíjával, ahol az Al Jarreau vezette zsűri Magyarország legjobb hangú énekesnői közé választotta. Sugárkát azóta több oldaláról ismerhette meg a közönség: színházi produkciókból, jazz fesztiválokról, a Művészetek Palotájából, és az Opus Jazz Club Jazzy Live sorozatából. Számos szövegírói lemez fűződik a nevéhez; turnézik Európában, és az USA-ban, külföldi jazz rádióállomások játsszák dalait.

Az Enyedi Sugárka Jazz Tett évek óta soul jazz, modern jazz és latin jazz kreatív, újító szellemű képviselője Magyarországon - nem csak spanyol nyelven. A zenekar 2010-ben alakult főként saját szerzemények megszólaltatására. Két önálló albumot is megjelentettek, melyeken a latin zenei világ mellett a jazz anyanyelve is szerepel. A dalszövegek Sugárka belső és valós utazásainak megnyilvánulásai, nem titkolt szándékkal az élet szépségét és értékét megerősítő mondanivalóval. A közeljövőben vonulnak stúdióba, előtte azonban első alkalommal az Opus Jazz Clubban mutatják be az új dalokat, melyeknek zeneszerzője és hangszerelője az énekesnő mellett Csicsák György Balázs, aki nem csak a zenekar gitárosa, harmonikása, hanem egy jazz-szájharmonika világverseny első helyezettje is.

A Jazz Tettben helyet foglaló Kuba Zomer jazz billentyűs a prágai Jaroslav Ježek Zeneművészeti Főiskola jazz professzora, aki tizenöt éve koncertezik és turnézik Enyedi Sugárka nemzetközi formációjában, s természetesen saját zenekarával, és más külföldi jazz művészekkel is rendszeresen fellép. Honfitársa, Jan Jakubec basszusgitáros több mint harmincöt lemezen működött közre, világszerte elismert művészekkel, emellett az élő koncertzenélésre összpontosítja pályáját, melyben kiemelkedő szerepet kap a latin jazz is. Hazánk egyik legkitűnőbb hangszeres előadóművésze, és jazz-pedagógusa, Hámori János rendszeres közreműködője a zenekarnak trombitán és szárnykürtön.

facebook.com/enyedisugarka 

Jegyek 1500 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon,
valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik. Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon
+36 1 216 7894

℗ BMC

2019 július 13 szombat