Program

Erdmann – Courtois – Fincker: Trio de L’imprevue (DE/FR)

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Vincent Courtois - cselló
  • Daniel Erdmann - tenorszaxofon
  • Robin Fincker - klarinét, tenorszaxofon

Galériajegyek kedvezményes áron a helyszínen kaphatók a koncertre abban az esetben is, ha online elővételben már elfogytak a jegyek. Italkínálatunk az alsó szint bárpultjánál érhető el a galérián helyet foglaló vendégeink részére.

Európa egyik kiemelt jelentőségű csellistája, Vincent Courtois tíz éve alapította meg a hasonlóan nagy kaliberű Daniel Erdmann és Robin Fincker szaxofonosokkal közös trióját azzal a céllal, hogy a három hangszer előtt új dimenziókat nyisson. Saját bevallása szerint ez a jazzben igencsak szokatlan felállás – amellett, hogy mindhárom hangszerre nagy felelősséget helyez – nem hogy leszűkítené a zenei lehetőségeket, hanem éppen ellenkezőleg: a trió mindhárom tagja számára teljessé válik az átjárhatóság a szólista – harmóniahangszer – ritmushangszer szerepek között. Az egyenrangú tagokból álló trió ekképpen megsokszorozva erejét képes úgy megszólalni, mint egy nagyzenekar. A formáció mindhárom tagja Franciaországban él és gazdagítja az ottani zenei kultúrát, ezen túl azonban hazájuk, Erdmann Németország, Fincker pedig Nagy-Britannia legelismertebb jazzmuzsikusai közé is tartoznak. Számos díj birtokosai, akik eddig öt közös repertoár, négy album és számos Európában és az Egyesült Államokban adott koncert során tökéletesítgették a trió hangzását. Mindhárman a BMC Records művészei, akik ezúttal hűségük jeleként egy merőben új élményben szeretnék részesíteni az Opus Jazz Club közönségét. A zenészek egy improvizált koncertet adnak, melynek során közös tapasztalataikra támaszkodva hoznak létre egy soha nem látott zenei építményt. 

Jegyek 2500 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

2022 január 28 péntek