Program

Friss Folk | Napfonat

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Farkas Krisztina - ének
  • Szalay Heni - ének
  • Szarka Anita - ének
  • Tóth Eszter - ének
  • Tóth Orsi - ének

Galériajegyek kedvezményes áron a helyszínen kaphatók a koncertre abban az esetben is, ha online elővételben már elfogytak a jegyek. Italkínálatunk az alsó szint bárpultjánál érhető el a galérián helyet foglaló vendégeink részére.

A Napfonat különleges színfoltja a hazai zenei palettának, hiszen a formáció öt énekesnő, öt frontember találkozása, alkotói közössége, akik együtt a világzene tágas és sokszínű műfajában tevékenykednek. Saját szerzeményeket, magyar és más kultúrák népdalait dolgozzák fel polifonikus hangzásba öltöztetve. Zenéjük egyediségét adja, hogy az énekhangok összefonódása mellett fontos szerep jut a perkusszív, ütős hangszereknek. A női a cappella énekegyüttes tavaly tavasszal debütált első, Szól a világ című nagylemezével, mely a Hangvető gondozásában jelent meg. Új daluk, a Mint a zápor amellett, hogy a következő album előfutára, kiemelt szerepet kap ebben az évben: az együttes ezzel a dallal került be a DAL 2022 című műsor elődöntőjébe."Ez a dal olyan számunkra, mint egy örömünnep, mint egy nyár esti tánc az esőben. A megérkezett szerelem érzéséről szól, amikor teljes szívünket bele tudjuk adni abba, amiben vagyunk, és viszonzásra is találunk, egyfajta kegyelmi állapotban lehetünk. - írja a Mint a zápor című dalt ihlető érzésről Tóth Eszter, a dal szerzője."Ezért az érzésért nagyon is meg kell dolgozni, nem mindig könnyű, de cserébe megtart, felemel, és frissít, mint egy nyári zápor".

A lányok az elmúlt évek alatt meghódították a magyar világzenei színpadokat: több soron meghívott vendégei, illetve előzenekara voltak Palya Beának, bekerültek a Hangfoglaló Program 2020-as évadának nyertesei közé, 2021 szeptemberében Sena Dagadu-val léptek fel a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson, Ferenc pápa zárómiséje előtt, illetve a Szent István Bazilikában. Idén a Művészetek Palotájában koncerteztek először, a Népzene Ünnepén. Ebben az évben is számos helyen találkozhatunk velük: fellépnek a Bánkitó Fesztiválon, a Fishing on Orfűn, a Művészetek Völgyében, az Everness fesztiválon, az Opus Jazz Clubban, egy több állomásos koncertturnén szerepelnek Dánielfy Gergő és az Utazók, illetve a Jóvilágvan zenekar társaságában, de legközelebb március 5-én, a DAL 2022 elődöntőjében láthatjuk őket a Duna Televízióban. 

Jegyek 2000 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

2022 április 08 péntek