Program

Grencsó Bipolar Collective + Lewis Jordan (H/USA)

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Grencsó István - fúvós hangszerek
  • Lewis Jordan - altszaxofon, versek
  • Kovács Tickmayer István - zongora, billentyűs hangszerek
  • Benkő Róbert - nagybőgő
  • Sárvári Kovács Zsolt - dob

Régóta vártuk, hogy megint összejöjjön, s tavaly végre sikerült... Grencsó, a hazai jazz ezerarcú, örökmozgó, örökifjú és örök kereső figurája hosszabb idő után ismét találkozott és együtt zenélt-alkotott afro-amerikai lelki testvérével, a szaxofonos, költő Lewis Jordannal. Kettejük ismeretsége 2003-ra nyúlik vissza, s közös munkájukat a BMC Recordsnál megjelent két sikeres lemez is dokumentálja, a 2009-es Homespun in Black and White (Szőttes fekete-fehérben) és a 2011-es Local Time.

A tavalyi koncert teltházas közönsége zajos tetszéssel ünnepelte az újra-találkozást, s természetesen szóba került a folytatás kérdése is, amire – szinte napra pontosan egy évvel később – ezúttal kerül sor. A felállás majdnem megegyezik a tavalyi kvintettével, a második bőgős helyett viszont ezúttal Grencsó másik régi kreatív társa, a vajdasági származású, Franciaországban élő kitűnő zongorista és zeneszerző, Kovács Tickmayer István teszi teljessé a csapatot.

„Számomra (Grencsó) István azzal a szellemiséggel közelíti meg a zenét, amely engem leginkább foglalkoztat. A ‘szabad zenét’ ugyanúgy értelmezi, ahogy az bennem is rezonál: van benne szenvedély, energia és szívből jön. Szerzeményei és kifejezési szabadsága együtt vezetnek el egy kompromisszummentes és érzékeny élményhez.” – írta az első lemez kísérőfüzetében Lewis Jordan Grencsóról, s aligha fogalmazhatott volna találóbban úgy zenésztársáról, mint a kettejük találkozásából született szerzeményekről. A két erőteljes szólista egyéniség imént hivatkozott zenei szabadságához elengedhetetlen az a kölcsönhatás, ami az atombiztos ritmusszekcióval való folyamatos interakciójuk révén jön létre. Tickmayer csatlakozása a kvintetthez pedig – elragadó zongorajátéka és improvizációi mellett – tovább szélesíti a kompozíciók, struktúrák és a hangzás lehetőségeit, melyet a koncertet megelőző több napos próbák során csiszolnak tökéletesre a csapat tagjai.

grencso.hu  
lewisjordan.com 

Jegyek 1500 forintos áron kaphatók a helyszínen,
az InterTicket országos Jegypont hálózatában, valamint a jegy.hu oldalon.

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba
váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható.

Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.

Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Telefon
+36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
6Kép
2018 július 14 szombat