Program

Grencsó Kollektíva, vendég: Mezei Szilárd

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Grencsó István - szaxofon, fúvós hangszerek
  • Pozsár Máté - zongora
  • Benkő Róbert - nagybőgő
  • Miklós Szilveszter - dob
  • vendég:
  • Mezei Szilárd - brácsa

A kísérleti elektronikus és kortárs zene, a free jazz, a szabad improvizációk és az etno-jazz egyaránt teret kap az évek óta összeszokottan működő Grencsó Kollektíva jellegzetes stílusában. Oldottság és feszültség, hatalmas energiák és misztikus visszafogottság, rövid etűdök és nagy ívű darabok, a népdalok egyszerűsége és virtuozitás alkot egységet dinamikailag és ritmikailag is sokszínű előadásukban. Ezúttal Mezei Szilárd brácsaművész társaságában keresik a hangokban fellelhető szabadságot, melyről Grencsó István így nyilatkozott:

"Kapcsolatunk Szilárddal a kétezres évek elejére nyúlik vissza, amikor is Szabados György zongoraművész és zeneszerző irányításával muzsikálhattunk a MAKUZ zenekarban. 2015-ben csatlakozott a kollektívához, és elkészítettük a Szabados György kompozíciókat tartalmazó, Derengés című dupla CD-t a Hunnia Records kiadásában. Azóta dolgozunk együtt rövidebb megszakításokkal, duófelvételek, a nagymarosi Adyton Együttlét, vagy a hagyományosan az Opusban megrendezett Adyton karácsony során. Az est folyamán kollektív kamararögtönzések szólalnak meg különböző formációkban."

Jegyek 2000 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
2Kép
2022 február 16 szerda