Program

Gyárfás Attila Quartet feat. Magic Malik (HU/CI)

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Magic Malik - fuvola
  • Gyárfás Attila – dob
  • Pozsár Máté - zongora
  • Hock Ernő - bőgő

Galériajegyek kedvezményes áron a helyszínen kaphatók a koncertre abban az esetben is, ha online elővételben már elfogytak a jegyek. Italkínálatunk az alsó szint bárpultjánál érhető el a galérián helyet foglaló vendégeink részére.

A kísérletező kedvű, invenciózus fiatal dobos-zeneszerző, Gyárfás Attila ezúttal egy teljesen új formációval és koncepcióval lép az Opus színpadára. Huszonéves korának egyik zenei példaképét, az elefántcsontparti születésű, Párizsban élő Magic Malik (Malik Mezzadri) fuvolista-énekest, valamint a hazai improvizatív zenei színtér két prominens képviselőjét, Pozsár Máté zongoristát és Hock Ernő bőgős-basszusgitárost hívta meg ebbe a zenei kalandba. Bár a frissen alakult formáció tagjainak zenei esztétikája meglehetősen szerteágazó, Attila úgy látta, mindannyian osztoznak a szabad önkifejezés iránti igényben – ő pedig egy olyan zenei elképzeléssel állt elő, amiben ez maximálisan érvényesülhet: „Nagyon laza darabokat írtam, amik olyanok, mintha vázlatok lennének, a zenei töltetet pedig a zenészek adják majd” – árulta el Attila. Magic Malik szabadságát a francia Le Grigri egyenesen az Alíz Csodaországban szereplő nyúléhoz hasonlította: „megfoghatatlan. Lehetetlen elkapni, sőt, utolérni is képtelenség” – írták. A több stílusban megfordult és elmélyült játékost – hisz játszott reagge-t, majd az M-Base és az afrobeat műfajok után a modern jazzrepertorárral kezdett foglalkozni, nem feledve afrikai zenei gyökereit – szokatlan játéktechikája miatt a multiinstrumentalista Roland Kirk-höz is szokás hasonlítani. Malik ugyanis gyakorta énekel, dudorászik és „morog” hangszerébe, szokatlan megszólalási módok után kutatva. „Magic Malik volt az egyik indok, amiért 2014-ben Párizsba mentem tanulni Erasmus ösztöndíjjal. Szerettem volna élőben hallani és megismerni őt. Bár stilisztikailag mást képvisel, mint amit jelenleg a saját irányomnak gondolok, érzek a játékában egy rendkívül szofisztikált és invenciózus zenei hozzáállást, ami minden alkalommal lenyűgöz, amikor őt hallom” – mondta róla Gyárfás Attila. Ezúttal tehát egy merőben új élményben lehet része mind a hallgatóknak, mind a zenészeknek, melynek kiindulópontja csupán néhány adott dallam és ritmus, minden más a pillanat és a képzelet kezei között születik.

Jegyek 2500 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
2Kép
2022 április 05 kedd