Program

Gyárfás István Trió: In memoriam Szabó Gábor

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Gyárfás István - gitár
  • Oláh Zoltán - nagybőgő
  • Cseh Balázs - dob

Gyárfás István (vagy ahogy a legtöbben ismerjük: Gyafi) több mint 30 évvel ezelőtt alapította első gitár-bőgő-dob összeállítású trióját, amely azóta is folyamatosan működik. A zenekar játékát swinges lüktetés, színekben és tempóváltásokban gazdag előadásmód jellemzi, mely a bebop stíluselemeit hordozó, virtuóz szólókkal társul. Szívesen dolgoznak fel a swingkorszak legendás nagyzenekarainak sikerdarabjaiból, de szerepel repertoárjukon számos, napjainkban ritkán hallható jazz standard is, valamint több saját szerzemény is. Ezúttal a negyven éve, 1982. február 28-án elhunyt világhírű gitárművész, Szabó Gábor nagysága előtt tisztelegnek, felidézve egy-két emblematikus dalát, kedvenc jazz standardjeit.

2013-ban Gyárfás Istvánt választották az év jazz gitárosának a jazzma.hu, a legrangosabb magyar jazz-szaklap olvasói, 2014-ben és 2015-ben pedig ugyanott a kritikusok szavazásának győztese lett. 2016-ban a mind a kritikusok, mind az olvasók és a jazz-muzsikusok is egyaránt őt választották az év gitárosának. Munkásságáért 2015-ben a legrangosabb szakmai életmű-díjjal, a Szabó Gábor díjjal tüntették ki.

Jegyek 2000 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
2Kép
2022 február 23 szerda