Program

Hevhetia Days 2019 | David Kollar & Zbigniew Chojnacki (SK/PL)

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • David Kollar - gitár
  • Zbigniew Chojnacki - harmonika

Két fiatal generációs művész egyesíti erőit az idei Hevhetia Napok első estéjén. A szlovák gitáros és filmzeneszerző, David Kollar egyedülálló zenei víziójú művész, aki bármiféle zenét képes befogadni és visszatükrözni úgy, hogy közben mindvégig megőrzi irigylésre méltó individualizmusát és magas színvonalú előadásmódjátt. Kollar az egyik legtermékenyebb szlovák hangszeres művész, s emellett számos kísérleti, színpadi és filmzene szerzője. Albumainak hosszúra nyúló listáján jó néhány akad, melyeken olyan formabontó művészekkel működik együtt, mint Eivind Aarset, Arve Henriksen, Fennesz, Steven Wilson, vagy Pat Mastelotto. Ez utóbbi úgy jellemezte Kollar stílusát, hogy az „különféle kelet-európai klasszikus zenék, jazz, ambient, techno, EDM, trippy heavy blues rock és keleti népzenei elemek érdekes kombinációja, melyet egy házilag készült gitáron játszik, pedálok és effektek egyedi kombinációinak alkalmazásával.”

A lengyel harmonikás Zbigniew Chojnacki úgy hangzásával, mind érzelmeivel arra törekszik, hogy hangszerének eleddig ismeretlen perspektíváit tárja fel. Azzal, hogy hangszeréből a legkülönfélébb színeket csalogatja elő, illetve hogy az elektronika mellett hétköznapi tárgyakat is használ játéka során, az a célja, hogy hallgatóival a harmonika egészen új aspektusát ismertesse meg. „Amikor Zbigniew Chojnackit meghallottam, rájöttem, hogy a harmonika már soha nem lesz ugyanaz, mint régen.”  mondta Michał Urbaniak a művész Elektrotropizm című bemutatkozó albumáról. „Chojnacki bátran kísérletezik, és bemutatkozása igazi kihívást jelent hallgatói számára. Egyénisége bármely ízlés legmagasabb szintű próbáit is kiállja. A jelenidejűség lelkét sugározza magából.”  írta róla lelkesen másik honfitársa, az Opusban is többször megfordult Maciej Obara.

Jegyek 1500 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon,
valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik. Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon
+36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
3Kép
2019 szeptember 05 csütörtök