Program

j(A)zz! | Aufmessers Schneide (AT)

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Gregor Aufmesser - nagybőgő, kompozíciók
  • Dominik Fuss - trombita, szárnykürt
  • Lukas Schiemer - szoprán és altszaxofon
  • Leonhard Skorupa - tenor szaxofon, klarinét
  • Alois Eberl - harsona, tangóharmonika
  • Lukas Kletzander - zongora
  • Lukas Aichinger - dob

A Gregor Aufmesser nagybőgős vezette, héttagú Aufmessers Schneide 2018-ban megjelent, debütáló lemezével, az Orbs című albummal vonta magára a figyelmet először az osztrák jazz-szcénában. A zeneszerző-bőgős saját bevallása szerint a kvantumfizika titokzatos szépségéből nyert ihletet e kompozíciók megírásához, ugyanis különös párhuzamot vélt felfedezni az univerzum mélyén fellelhető káosz és rejtett kapcsolódások, valamint a zenészegyéniségek e csoportja között. „Úgy tűnik, a zenésztársaim mindegyike önálló életet él, akárcsak a részecskék, miközben szoros és állandó kapcsoltban állnak egymással, a csoport egészével. A kompozícióimban pedig igyekeztem tökéletes feltételeket teremteni eme ellentétes minőségek kibontakozásához, egyensúlyba hozni a klasszikus ellenpontozást és a terjengős, Charles Mingus-ihlette jazz-tájakat, az intellektust és az érzelmeket” – mondta a zenekarvezető a programról.

Aufmesser zenei munkásságának másik jellegzetessége a humor. Kompozícióiban előszeretettel ábrázolja az élet bizarr és abszurd oldalát – ez az attitűd a legújabb, 2022-ben megjelent, Stereo Friction című albumán minden eddiginél kiemeltebb szerephez jut. Az abszurd minőségek bevonásával egyidejűleg a zene is eklektikusabbá válik. Miközben a legtöbb osztrák jazz-banda igyekszik elhatárolódni a jazzidiómáktól, addig az Aufmessers Schneide megpróbálja feszegetni a műfaj határait anélkül, hogy szem elől tévesztené a zenekar erősségeit – a zenészek egyéni kifejezőkészségét, sokszínű személyiségüket, ihletett előadói stílusukat. Úgy tűnik, az Aufmessers Schneide, akárcsak a kvantumfizika, egyszerre végtelen számú lehetőséget rejt magában. Soha nem tudhatod, mi fog kibontakozni a valószínűségek ködéből!

Jegyek 2500 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

2022 május 10 kedd