Program

j(A)zz! | Klio (A)

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Philipp Harnisch - altszaxofon
  • Verena Zeiner - zongora
  • Judith Ferstl - nagybőgő
  • Mathias Koch - dob

A néhány évvel ezelőtt alakult, nevét az egyik klasszikus görög múzsától kölcsönző osztrák kvartett, a Klio zenéjének lényege, saját definíciójuk szerint, az egyszerűségre való törekvés. Számukra az egyszerűség az, hogy lemondva minden feleslegesről, minél tágasabb teret nyújtsanak maguknak és a hallgatóiknak ahhoz, hogy a lehető legteljesebb mértékben merülhessenek bele a megszólaló zene élményébe. Bármelyikük is legyen egy-egy darab szerzője, a kompozíciók teljes formája valójában csak az improvizációk során bontakozik ki, kitágítva azok keretét a résztvevők – előadók és hallgatók – mindenkori jelenlétének felismerése és befogadása által. A zenészek számára abban rejlik az igazi kihívás, ahogy szembesülve a pillanatok be nem tervezett és előre nem látható történéseivel, integrálják azokat az előadásba. Döntéshozatalaikhoz éppúgy kell a bátorság, mint ahhoz, hogy átvegyék a vezetést, vagy engedjék magukat vezetni. Vagy egyszerűen éppen csak élvezni a csendet.

A zongorista Verena Zeiner kivételével, aki először lép fel az Opus Jazz Clubban, a kvartett három másik tagja játszott már a klub igen sikeres, az osztrák jazz színtér izgalmas szereplőit bemutató j(A)zz! sorozatának egy vagy több koncertjén is: Philipp Harnisch szaxofonos a Month of Sundays, Judith Ferstl bőgős a ChuffDrone és a Klangzeug Orchester, Mathias Koch dobos pedig a Shake Stew tagjaként járta meg az Opus színpadát.

verenazeiner.at/projects/klio 

Jegyek 1500 forintos áron kaphatók a helyszínen,
az InterTicket országos Jegypont hálózatában, valamint a jegy.hu oldalon.

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba
váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható.

Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.

Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Telefon
+36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
3Kép
2018 szeptember 11 kedd