Program

Jazz Migration | Post K (F)

21:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Jean Dousteyssier - klarinét, basszusklarinét
  • Benjamin Dousteyssier - alt- és tenorszaxofon
  • Matthieu Naulleau - zongora
  • Elie Duris - dob

Akár egy poszt-apokaliptikus művészfilmben, úgy kínálja hallgatóinak a Post K francia kvartett a New Orleans-i jazz Katrina hurrikán utáni olvasatát. A négy zenész úgy válogat a 20-30-as évek repertoárjából, hogy a korabeli játék sajátosságait mai füllel és szemmel adaptálja mind a kompozíciók, mind az improvizációk terén. A 60-as és 70-es évekbeli free jazz és az utóbbi húsz év európai improvizatív zenéje szintén erős hatással van rájuk, az eredmény pedig a Post K elegánsan dekonstruktív, ugyanakkor gazdag és rendkívül élvezetes zenéje.

„A Jean Dousteyssier-féle jazz dekonstruálja a múltat és folyamatosan újjáépíti azt, folyvást oda-vissza táncolva a tradíció és a jelen arra reflektáló ‘hibaüzenetei’ közt; sajátos free jazz, amely nem feledkezik meg az elődök tanításáról, afféle Art Ensemble of Paris Today, mely a történelmet eufórikus táncban elegyíti az aktualitással” Jean-Jacques Birgé, Mediapart

A koncert az AJC által a fiatal jazz-együttesek szakmai fejlődésének érdekében létrehozott Jazz Migration sorozat keretében valósul meg.

Jegyek 1300 forintos áron kaphatók a helyszínen,
az InterTicket országos JEGYPONT hálózatában, valamint a jegy.hu oldalon.

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba
váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!

Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.

Az asztalfoglalásokat legkésőbb 21 óráig tudjuk fenntartani!

Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Telefon
+36 1 216 7894

2017 november 29 szerda