Program

Kávéházak Éjszakája | Varga Bendegúz Sextet

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Ávéd János - tenorszaxofon
  • Mester Dániel - tenorszaxofon
  • Czirják Csaba - gitár
  • Fenyvesi Márton - gitár
  • Bögöthy Ádám - nagybőgő
  • Varga Bendegúz - dob

“A dobos Varga Bendegúz debütáló lemeze 2018. márciusában jelent meg Goldmund címmel. Az albumot a harmincas-negyvenes éveiket taposó magyar jazz-zenészek krémjével készítette. A mai mainstream krédójába nagyszerűen illeszkedő, aprólékos műgonddal kidolgozott muzsika érzelmileg és hangulat szempontjából roppant egységes, gyönyörű saját szerzeményekkel, amelyek tág teret hagynak a rögtönzésnek. A komoly érzelmi töltettel bíró zene megközelíthető és szerethető ‘vájatlan’ fülekkel is.”
(Pallai Péter Gramofonban megjelent kritikájából)

vargabendeguz.hu 


Kávéházaink mindig is kiemelkedő szerepet töltöttek be fővárosunk történelmében. Kosztolányi Dezső száz évvel ezelőtt egyszerűen csak kávévárosként emlegette Budapestet. Nem tévedett nagyot, hiszen aligha tehettünk volna meg néhány lépést anélkül, hogy ne ütközzünk egy kávéház teraszába vagy épp cégérébe. A 19. században, majd a 20. század elején a kávéház a társadalmi élet első számú helye volt, egyfajta csomópont, ahol a szellemi élet is felpezsdült. Májusban egy este, 19:00 és 23:00 óra között Budapest ingyenes kulturális programokkal eleveníti fel a pezsgő kávéházi életet.

A koncertre a belépés díjtalan. Kérjük Önöket, hogy ne felejtsenek el asztalt foglalni, mert az Opus Jazz Clubban ülőhelyet csak így tudunk biztosítani! Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani. Közvetlenül koncertkezdés előtt érkező vendégeink a szabad asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el. Tel: +36 1 216 7894

Galéria
2Kép
2019 május 17 péntek