Program

Kovász

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Kováts Gergő - szaxofon, basszusklarinét
  • Pozsár Máté - zongora, szintetizátorok
  • Dénes Ábel - nagybőgő, gardon
  • Gyárfás Attila - dob, gong, ring modulátor

Galériajegyek kedvezményes áron a helyszínen kaphatók a koncertre abban az esetben is, ha online elővételben már elfogytak a jegyek. Italkínálatunk az alsó szint bárpultjánál érhető el a galérián helyet foglaló vendégeink részére.

Kováts Gergő számos szabad-, könnyű- és főleg világzenei formációban való közreműködés után elérkezettnek látta az időt arra, hogy maga is a népzene és a jazz közötti végtelen mezőkön induljon felfedezőútra társaival. Az audio-gasztronómiai expedícióra verbuvált csapat útravalónak belerakott a befőttesüvegébe hard bopot és free jazzt, majd a fermentáció beindulása óta keservessel, sebes fordulóval, lassú magyarossal etette az előtésztáját. És persze a levegőből is belekeveredett némi hip-hop és funk. A már szépen előemésztett alappal sütik újra a klasszikus recepteket John Coltrane-től Horváth Eleken át Hank Mobley-ig, hogy mindezt a lehető legforróbban tálalják elénk.

Társai ebben a képzavaros kalandban egytől-egyig szakmájuk kimagasló pékviselői: Pozsár Máté és Gyárfás Attila a jazz elismert szaktekintélyei, szabadabb vonulatának mindenhol jelenlevő és megkerülhetetlen alakjai, nem mellesleg a Zeneakadémia tanárai. Dénes Ábel fiatal kora ellenére is rutinosan éli műfajokon átívelő életét, többek között a Nagy Emma Quintettel és a Söndörgővel is komoly sikereket ért el.

 

A koncert a Felhangolva! program keretében, a MOL-Új Európa Alapítvány támogatásával valósulhatott meg.

Jegyek 2800 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
3Kép
2023 december 01 péntek