Program

Magony Trió és Csizmadia Anna

népzene és jazz
21:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Kovács Ferenc - hegedű, trombita, ének
  • Balogh Kálmán - cimbalom
  • Gayer Ferenc - nagybőgő
  • Csizmadia Anna - ének

A formáció 2012-ben alakult, a hegedűs-trombitás Kovács Ferenc zenei vezetésével, aki a magyar etnojazz régóta ismert szereplője és a hazai jazzélet egyik legsokoldalúbb egyénisége. Zeneszerzőként kezdettől fogva a kísérletezésre való törekvés és a hagyományostól merőben eltérő megközelítés jellemezte. Műveiben a kortárs jazz és a magyar népzene letisztult fúzióját hozza létre.

Csizmadia Anna, a vajdasági Kupuszinából származó fiatal tehetség, aki hagyományörző népdalénekesként már több elismerésben és díjban is részesült, határon innen és túl egyaránt. 2012-ben a „Fölszállott a Páva” népzenei vetélkedő által vált ismertté, a szóló ének kategória győzteseként. 2014-ben Junior Príma díjat kapott. Sikereit jelzi többek között, hogy folyamatosan koncertezik Lajkó Félix új folkműsorával, miközben első saját, autentikus népzenei világát tükröző lemezén is dolgozik.

Az énekesnő és a hegedűs-trombitás találkozásából - az egymást inspiráló közös munka eredményeképpen - nagyon izgalmas zenei anyag született, mely Anna dalok címmel 2015-ben jelent meg a Gramy Records gondozásában. A korongon szerepelnek kedvenc népdalok teljesen új hangszerelésben, illetve népzenei gyökerekből kiinduló, de a műfajok határain átlépő Kovács Ferenc szerzemények is. Ezek remekül illeszkednek Anna saját zenei világába, aki számára izgalmas feladatot kínált, hogy eddigi hagyományőrző szerepköréből kilépve egy kicsit más területen is megcsillogtathassa tehetségét. Kovács Ferenc triójának közreműködőit több évtizedes közös zenei pályafutás és töretlen barátság köti össze. Mindketten kivételes művészek, Balogh Kálmán cimbalmos hangszerének világhírű képviselője, műfajokon átívelő repertoárral, míg a bőgős Gayer Ferenc elsősorban a Budapest Ragtime Band rendkívül aktív vezetőjeként ismert.

A koncerten elsősorban az Anna dalok lemez anyaga szólal meg.

Jegyek 1300 forintos áron kaphatók a helyszínen,
az InterTicket országos JEGYPONT hálózatában, valamint a jegy.hu oldalon.

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba
váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!

Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.

Az asztalfoglalásokat legkésőbb 21 óráig tudjuk fenntartani!

Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Telefon
+36 1 216 7894

november 07 kedd