Program

Nagy János Trió feat. Nagy Milán: 50

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Nagy János - zongora, billentyűs hangszerek
  • Frankie Látó - hegedű
  • Joubert Flóra - dob
  • vendég:
  • Nagy Milán - basszusgitár

A huszonnyolc éve alakult Nagy János Trió összetétele folyamatosan változott az évek során, mai formáját pedig 2014-ben nyerte el, amikor a hagyományos jazztrióból (zongora, bőgő, dob) billentyűs hangszerek, hegedű, dob összetételű lett. A zenekarvezető elárulta, számára ez a basszushangszer nélküli felállás szerzőként a korábbinál nagyobb szabadságot biztosít mind a harmóniák, mind a ritmus, mind pedig a zenekari hangzás terén. „Nincsenek lezárt kompozíciók, állandó változásban vannak a dalok koncert közben, így kötetlenebbül, bátrabban töröm meg a magunk által felállított szabályokat” – mondta Nagy János. A formációnak 2018-ban jelent meg Debussy 100 című lemeze, melyen Vincent Mascart francia szaxofonművész közreműködött, tavaly novemberben pedig 50 címmel jelent meg albumuk, melyen neves vendégművészek (Dominique Di Piazza – basszusgitár, Mike Stern – szólógitár, Gereben Zita – ének) is hallhatók.

„Frankie Lato és jómagam idén lettünk 50 évesek, innen a lemez címe. Zenénkben a folyamatos játékra, incselkedésre, meglepetésre, a megszokottól való eltérésre törekszünk. Nem emlékszem, mikor döntöttem el, hogy zenész leszek, de amikor megkérdezték gyerekkoromban, hogy mi leszek, ha nagy leszek, zenebohóc volt a válaszom. A zene mindig a játékot, a pajkosságot jelentette számomra” – mesélte Nagy János az Opus Jazz Clubban is hallható lemezanyag hátteréről, melyről azt is elárulta, annyira önazonosnak érzi, hogy egyfajta öndefinícióként tekint rá. Ezen a koncerten a trióhoz a billentyűs fia, a basszusgitáron játszó Nagy Milán csatlakozik.

Jegyek 2000 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

2022 május 31 kedd